Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Trinity Mirror plánuje zaplnit mezeru na trhu v mobilních čtecích zařízeních

15. 3. 2016

Trinity Mirror plánuje zaplnit mezeru na trhu v mobilních čtecích zařízeních

Počet lidí, kteří si zobrazují obsah Trinity Mirror výhradně na mobilech v posledních letech výrazně vzrostl. Britská vydavatelská skupina, která kromě Daily Mirror, vydává řadu regionálních titulů a podle comScore měla v prosinci na svých stránkách návštěvnost 25,3 mil. unikátních návštěvníků, z nichž 18 mil. připadlo na uživatele mobilních zařízení.

Tento mobilní růst pochází především ze zaměření společnosti na distribuci pomocí sociálních sítí a investic do mobilních produktů (má 14 aplikací napříč všemi tituly), to vše s cílem kompenzovat pomocí příjmů z mobilních zařízení pokles příjmů z tisku, uvedl ředitel pro strategii Piers North.

Nyní dělají všechno možné, aby mobilní publikum zpeněžili. Tady jsou jejich plány, jak toho docílit:

In-app mobilní reklamní formáty

Typický čtenář přes aplikaci je věrný spíše značce než mobilnímu webu, takže se společnost zaměřuje na in-app reklamy. To znamená představování nových mobilních produktů a experimentování s in-app reklamami, které jsou vložené do redakčního obsahu a které mohou být mezi jednotlivými zařízeními replikovány. „Nativní reklamy v poli textu jsou spotřebiteli přijímány obecně lépe, což nám pomáhá v oblasti rizika ad-blockingu,“ řekl North.

Redukce reklamního ataku

Vzestup blokování reklamy (v Británii nyní tento software používá jeden z pěti uživatelů na desktopech) vedlo vydavatele, včetně Trinity Mirror k úklidu svých stránek tak, aby běžely rychleji a zbavili se tak dotěrných reklam, které mohly dát lidem důvod k instalaci blokovacího software. Pouze 1-2 % z uživatelů mobilních zařízení (u čtenářů Trinity Mirror) používá blokátory, společnost ale stále sleduje, zda jejich počet nestoupá, řekl North.

Využití dat o poloze

Funkčnost mobilní bannerové reklamy provází rostoucí skepse. The Guardian se tohoto typu reklamy zbavil, zatímco ostatní se přesouvají k nativní mobilní reklamě. North v bannerovou reklamu stále věří, ale tvrdí, že je nutné lépe pracovat s daty, speciálně s lokalizačními údaji. Trinity Mirror již nabízí reklamu založenou na oznámení o poloze několik let, ale North věří, že pro lokalizované zacílení reklamy mohou udělat ještě mnohem více. „Nechceme slepě nakupovat klišé kolem mobilů a lokace, chceme zacílit na lidi, kteří chodí kolem konkrétního obchodu, myslím si, že zde jsou obrovské obchodní příležitosti, které nám mohou pomoci nastartovat naše CMP, “ řekl North.

Distribuce pomocí sociálních sítí

Vzhledem k tomu, že 35 % mobilních návštěv přichází ze sociálních sítí, dá se říci, že jsou mobily a sociální sítě vnitřně propojeny. Takže Trinity Mirror distribuuje stále více svého obsahu do platforem třetích stran, jako jsou Facebook nebo AplleNews a zároveň přizpůsobuje své stránky tak, aby byly kompatibilní s aplikací Google AMP.

Zdroj: Digiday.com