Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | McDonald´s inzeruje s 12 stránkovou novinovou přílohou

10. 3. 2016

McDonald´s inzeruje s 12 stránkovou novinovou přílohou

McDonald´s vsadil ve své nejnovější německé kampani na komunikaci témat kvality a důvěry a používá pro to ve velkém stylu nejdůvěryhodnější médium – noviny.

„238 krát zodpovědnost“ představuje McDonald´s na 12 zvláštních stránkách v novinách.  Na konci týdne tohoto týdne se inzerce objeví jako vkládaná příloha v denících Süddetsche Zeitung a Tagesspiegel.

Za použití této mamutí přílohy staví McDonald´s do popředí lidi, kteří stojí v pozadí tohoto burgerového řetězce. „McDonald´s a provozovatelé jeho frančízy – kvalita, servis a zaujetí“ stojí v titulku přílohy, která poskytuje prostor 238 samostatným podnikatelům, kteří jako Mr. nebo Mrs. McDonald´s řídí jednotlivé pobočky.

 

Reklamní sdělení: Kvalita a důvěra

Hlavním tématem této novinové přílohy jsou kvalita, transparentnost, trvalost a důvěra. McDonald´s nechává vyjádřit středostavovské podnikatele na tato témata v příspěvcích a interview, vysvětluje prostřednictvím infografiky regionální původ produktů a jejich kvalitu, zdůrazňuje význam systému frančíz a podtrhuje své zaujetí společenskou odpovědností a své lokální ukotvení.

Novinová příloha vytváří součást kampaně McDonald´s „Naše tváře 2016“. Její prostřednictvím se snaží získat tento celosvětový fastfoodový řetězec lidskou tvář a působit skrz tuto transparentnost na důvěru spotřebitelů.

Široká komunikace témat důvěry a regionality prostřednictvím novin je upevněna reklamním sdělením: Nejen jako médium s nejsilnějším regionálním zakotvením, ale také jako nejdůvěryhodnější reklamní médium poskytují noviny zvláštní důvěru ze strany spotřebitelů a kupujících. Z tohoto bonusu profituje také reklama v novinách, která je považována za zvlášť důvěryhodnou.

Kampaň McDonald´s vytvořila agentura Lessing von Klenze a naplánovala ji OMD Mnichov.

 

zdroj: www.die-zeitungen.de