Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Čtenáři novin 40+ mají zvlášť vysokou kupní sílu

19. 1. 2016

Čtenáři novin 40+ mají zvlášť vysokou kupní sílu

Cílová skupina 40+ není jen průměrná z hlediska afinity k novinám. Čtenáři v nejlepších letech jsou také výrazně z hlediska kupní síly.

Lidé v nejlepších letech od 40 let jsou dnes mladší než kdykoliv předtím, stojí v prostředku života a mají často enormě vysokou nákupní sílu. V roce 2015 žilo v Německu téměř 25 milionů lidí ve věku 40 – 59 let a přibližně 22 milionů nad 60 let.

Čtenáři novin vydělávají více

Lidé nad 40 let vykazují zvlášť vysokou afinitu k novinám a věnují také ve srovnání s obecnou populací více času jejich čtení. A také – čtenáři novin v této věkové skupině mají zvlášť vysokou konzumní sílu.

Čtenáři regionálních a celostátních novin platí za nadmíru silné z hlediska příjmů a výdělků s čistými příjmy domácnosti více než 4000 Euro, respektive 5000 Euro a s disponibilní částkou na útraty v rozsahu 750 Euro za měsíc.

Kvalita života a spotřeba hrají velkou roli

Skupina s vysokou afinitou k novinám 40+, která vstupuje do nové životní fáze, když děti odcházejí z domova, investuje ráda do kvality života a má také velký prostor pro finanční hry.

Nákup nového auta zaujímá v plánech mnoha starší 40 let pevné místo – index 105, stejně jako investice ke zkrášlení domova. Nadprůměrná část plánuje v nejbližších 23 letech domácí úpravy – až s indexem 124. Také afinita k vysoce kvalitním výrobkům je u těchto čtenářů novin zvláště výrazná.

Dovolená je vysoko v kursu

Že má tato cílová skupina čas a finanční možnosti pro cesty na dovolenou, vyjadřují výroky o cestovních plánech na následujících 12 měsíců: od dovolené na výletní lodi po wellness dovolenou. Cestu na dovolenou na víc než 5 dnů má v plánech čtenář novin nadproporční zastoupení – index 105 až 118, podle dat za první čtvrtletí 2015.

Spotřebitelé silně orientovaní na televizi a rozhlas mají ve srovnání se čtenáři novin výrazně nižší příjmy domácnosti a tudíž také omezené spotřební možnosti.

zdroj: www.die-zeitungen.de