Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Dvacet hlavních poučení z roku 2015

4. 1. 2016

Dvacet hlavních poučení z roku 2015

Mezinárodní novinová marketingová asociace INMA publikovala na své webové stránce 20 základních poučení pro vydavatelské lídry, která by měli dodržovat jako předpoklad úspěchu.

 

1. Abyste byl dobrým lídrem, musíte umět řídit sebe: Víme o tom všichni, ale vyžaduje disciplínu se tím řídit: „Udržovat si zdraví a pečovat o sebe. Cvičit své myšlení, tělu a ducha, tak můžete patřit k lidem, s nimiž se počítá...“

 

2. Dobří lídři jsou mistry time managementu: Čas je nejcennější komodita. Plýtvat časem znamená ztratit příležitost.

 

3. Naslouchání není jenom čekání na mluvení: Je překvapující, jak lidé podceňují tuto schopnost. Ti, kdo dobře naslouchají, mohou porozumět kontextu a jsou také excelentní vyjednávači.

 

4. Nechte být vlastní ego: To není věc, o kterou Vám jde. Pokud někdo přijde s lepším plánem, než je ten, který jste navrhl, nechte své ego mimo obraz a soustřeďte se na větší obraz. Řekněte ne interní kompetenci a ano spolupráci.

 

5. Dobří lídři se v sobě vyznají: Ve své knize Deset zlatých pravidel řízení píší M. A. Soupios a Panos Moirdoukoutas: „Pochopte svůj vnitřní svět, svým světlým a temným stránkám, svým osobním přednostem a nedostatkům. Sebe porozumění je základní předpoklad nezbytný pro skutečné řízení.“

 

6. Ctěte změnu: Změna je obtížná. Změna je nevyhnutelná. Naučte se s tím žít a naučte se to ctít.

 

7. Komunikace není volitelná: Pokud všechny prostředky komunikace selžou, zkuste slova, jak říká anonym.

 

8. Buďte pozorní: Pokud ovládnete umění soustředit se v určitý čas na jednu věc, získáte kompetitivní výhodu. Soustředit pozornost, to je věc, která je základem řízení.

 

9. Oklopte se lidmi, kteří jsou silnější než vy: Pokud přijmete jen lidi, kteří s vámi budou souhlasit, vše tak jen oslabíte: tým, úroveň debat, výsledky a svou vlastní pozici.

 

10. Vytvářejte příležitosti, ne očekávání: Jste lídr proto, že vám někdo otevřel dveře. Využijte to.

 

11. Dbejte o svou značku: Co nechcete otisknout v novinách, netweetujte! Buďte opatrní na virtuální image, kterou vystavujete na sociálních sítích. Řiďte svou značku a příklady, které představujete.

 

12. Příprava je klíčem ke všemu, co děláte: Příprava je znakem vážnosti. Čím lépe se připravíte, tím lepší budou výsledky.

 

13. Vytvořte si čas na odpočinek: Váš tým potřebuje od vás to nejlepší a ne abste byl stresovaný.

 

14. Držte krok s technikou: V každé mediální společnosti musíte být na vrcholné úrovni nejnovějších technických trendů. Nemusíte ovládat vše, ale rozumět, o co jde, co lze dosáhnout, a v čem to může vyhovovat vaší organizaci.

 

15. Nemáte přijímat každou výzvu ke konfrontaci: Vaše síly jsou limitované. Neplýtvejte jimi v malých střetech. A nikdy se nenechte vtáhnout, pokud jsou osobní.

 

16. Čtěte: Čtěte, čtěte, čtěte.

 

17. Někdy se můžete mýlit: Přejděte to. Nebijte se, pokud uděláte chybu. Určete, co se stalo špatně, a snažte se vyhnout stejné chybě v budoucnu. Odpusťte si a jděte dál.

 

18. Pokud jste na pochybách, vraťte se zpět k zadání: Co je vaším podnikatelským zadáním? Které otázky směřují k řešení většiny vašich problémů a pomohou vám se na ně soustředit?

 

19. Vztahy jsou nejdůležitější: Budujte svou síť, ale buďte štědří. Sdílejte své myšlenky, nápady a zdroje. Řiďte své profesní vztahy. Je jednodušší něčeho někde dosáhnout, pokud tam máte vybudované vztahy.

 

20. Udělejte si cestu šumy: Nenechte se odvést rušivými vlivy. Pokud máte pocit, že je něco komplikovaného, držte se pravidla jedné věty: „Vysvětlete mi to v jedné větě. V jedné větě, proč za tím máme jít a v jedné větě, proč za tím jít nemáme?“ 

 

zdroj: www.inma.org