Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Marketéři ve Velké Británii si nejsou jisti návratností investic do mobilní reklamy

22. 12. 2015

Marketéři ve Velké Británii si nejsou jisti návratností investic do mobilní reklamy

Téměř 65 % starších marketérů ve Velké Británii prohlásilo, že je podle nich obtížné ukázat jasný návrat investic z mobilní reklamy.

Když mobilní platforma Opera Media Works spolu s výzkumnou firmou Censuswide provedla výzkum 100 vyšších marketérů ve Velké Británii se zkušeností v oboru delší než 11 let, zjistila, že 40 % z nich není spokojeno s používáním mobilů jako reklamního média.

Jak uvedl Marketing Week, jedná se o názor rozšířený přibližně u poloviny (51 %) marketérů se zkušeností kratší než pět let, ačkoliv 41 % těchto mladších marketerů tvrdilo, že je extrémně jednoduché představit návratnost investic v mobilní reklamě.

Dalším příznakem toho, že názor na mobily není nutně generační, spatřuje výzkum v tom, že marketéři se zkušeností kratší než pět let investují méně (29 %) svých reklamních výdajů do mobilní reklamy, než jejich kolegové s šestiletou a delší zkušeností (34 %).

Avšak starší marketéři se zkušeností delší než 11 let investují 11 % svých reklamních kampaní do mobilní inzerce, zejména z důvodu toho, že reflektují obtíže s jejími formáty.

Ilicco Elia, vedoucí mobilní sekce marketingové a technologické agentury DigitasLBI říká, že 65 % z těch, kteří mají delší než jedenáctiletou zkušenost, shledává obtížným prokázat návratnost investic do mobilní reklamy, ale 41 % těch, kdo mají praxi kratší než 5 let, to považuje za extrémně jednoduché. Doplňuje, že jako v případě všech nových technologií, největší výzvou není technika, ale nedostatek zájmu, který jí stojí v cestě.

Stejně tak Julie Roberts, ředitelko pro digitální plánování v J. Walter Thompson dochází k závěrům, že značky a agentury musí zlepšit své pochopení mobilních možností, pokud chtějí vyzkoušet návratnost investic z digitálních kanálů.

Zmatení způsobuje skutečnost, že mobilní reklama představuje tak mnoho formátů, které se rozvíjí v různých sazbách, doplňuje.

Aby získali důvěru, marketéři potřebují být více informováni o formátech, aby je odzkoušeli a poučili se. A jako odvětví máme velmi důležitou úlohu se toho všeho zúčastnit, včetně zdokonalení měřítek návratnosti investic.

 

zdroj: zpravodaj WARC