Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Kampaň australské asociace vydavatelů novin na podporu tisku

17. 12. 2015

Kampaň australské asociace vydavatelů novin na podporu tisku

Australská asociace vydavatelů novin zahájila kampaň na podporu deníků, která ukazuje jejich vliv na utváření společenského vědomí a řešení významných společenských otázek.

V Austrálii probíhá reklamní kampaň, jejíž celkový objem představuje 5 milionů australských dolarů. Kampaň se zaměřuje na zdůraznění vlivu novinové žurnalistiky. Jedná se o největší společnou marketingovou iniciativu vydavatelů zaměřenou na klíčové inzerenty a mediální agentury. Kampaň je realizována v celostátních a regionálních novinách, odborných publikacích a na webu. Jedná se o první společnou kampaň pořádanou celým odvětvím za posledních 8 let. Kampaň vytvořila sama australská asociace.

Podstatou kampaně je ukázat, jak tematicky zaměřená žurnalistika pomohla zlepšit společnost. Kampaň užívá společné heslo Influential by Nature. Obsahově pracuje s příklady jako je omezení alkoholem podporovaného násilí v sydneyiském Kings Crossu, najímání místních pracovních sil důlními společnostmi v Queenslandu, omezení počtu smrtelných nehod v západní Austrálii.

Představován je i inzertní úspěch, například je zdůrazňováno, jak tisková reklama zvyšuje prodejní cenu domů.

 

Celá informace o projektu je publikována na webové stránce www.thenewspaperworks.com.au/influence.

 

zdroj: World News Publishing Focus, listopad-prosinec 2015