Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Australský senát podpořil regionální tisk

27. 11. 2015

Australský senát podpořil regionální tisk

Senát uznal hodnotu regionálního tisku a přislíbil zajištění jejich spravedlivého podílu na vládních výdajích za reklamu.

V pondělí opoziční senátorka Anne McEwen vyzvala vládu, aby zajistila, že regionální a komunitní noviny dostanou spravedlivý podíl z výdajů na vládní kampaně.  Návrh, který podpořili i senátor Scott Ludlam za Zelené a Ricky Muir za stranu motoristických nadšenců prošel bez odporu.

Tento krok navazuje na nedávnou diskuzi v australském tisku na téma, jak může vláda zlepšit svou komunikaci se svými občany v regionech. Senátorka za jižní Austrálii Anne McEwen konstatovala, že noviny jsou důležité nejen pro její komunitu, ale i pro členy parlamentu.

„Poslanci parlamentu nalezli v regionálních novinách celkem slušné zalíbení. Všichni jsme je dostali. Všichni jsme je četli. Je to pro nás skvělý způsob, jak pochopit, co se děje v našich regionálních komunitách, stejně tak jako je to skvělý způsob, jak komunikovat s našimi regionálními voliči,“ řekla senátorka. „Tento návrh nám poskytne možnost v budoucnu kontrolovat výdaje na vládní kampaně, a pokud se regionálním médiím nedostane spravedlivého podílu, budeme se tím podrobně zabývat,“ dodala McEwen.

Zdroj: http://www.thenewspaperworks.com.au/