Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Puzzle jako inovativní zvláštní inzertní formát deníků

15. 10. 2015

Puzzle jako inovativní zvláštní inzertní formát deníků

Hmatový formát inzerátů, který je vhodný pro čtenáře. Pro Daimler AG vytvořila mediální skupina Funke puzzle jako reklamní přílohu.

Zvláštní reklamní formát obzvlášť složitého způsobu vyvinula mediální skupina Funke. V rámci 16 stránkové redakční plno formátové přílohy vydané k Mezinárodní automobilové výstavě vsadila mediální skupina Funke v září na teplem přilepené puzzle jako inovativní reklamní formát.

Na lícové straně puzzlí je nový kabriolet Mercedes třídy S. Jako reklamního partnera pro tento poprvé použitý reklamní formát vybrala mediální skupina společnost Daimler AG. Již v roce 2013 vsadili Funke a Daimler na karetní kvarteto společně jako na nový typ inovativního reklamního nápadu.

Puzzle pro příjmově nejsilnější domácnosti

Tím, že reklamní příloha bude součástí více než 800 000 výtisků deníkových titulů v Severním Porýní-Westfálsku a deníku Hamburger Abendblatt, dostane se 54-dílné puzzle do 100 000 příjmově nejsilnějších domácností v této distribuční oblasti.

Hmatový prožitek

V epoše digitalizace chtějí vydavatel a reklamní klient cílit na čtenáře novin hravým reklamním formátem a překvapit je smyslovým prožitkem. Proto má být reklamní formát inovativní a působivý. Apeluje na inteligenci našich čtenářů. To jsou dobré argumenty, pro které se Daimler AG stal partnerem našeho zvláštního reklamního formátu, řekl k tomu zástupce vydavatele.

Aby se jednotlivé částky puzzlí neztratily, jsou zataveny v průhledné fólii. Maximální rozměr balení je 20 x 13 centimetrů, aby bylo možno noviny vkládat do poštovních schránek. Váha maximálně 40 gramů umožnila strojní přikládání puzzlí k novinám.

Pozitivní reakce

Reklamní formát se u čtenářů setkal s pozitivním přijetím. „Rezonance byla více než potěšující. Mnozí čtenáři byli potěšeni bezplatnou přidanou hodnotou. Ukázal se také zájem řady dalších reklamních klientů a mediálních agentur o tento exkluzivní reklamní formát,“ řekl zástupce vydavatele.

zdroj: www.die-zeitungen.de