Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vítězové World Digital Media Awards jsou již známi

7. 10. 2015

Vítězové World Digital Media Awards jsou již známi

Nejlepší webová stránka

The Guardian

Skutečně globální zpravodajské stránky se vstupními daty ze tří kontinentů. The Guardian rozpoutaly takové kauzy, jakou je například aféra Snowden a zachovávají si vysokou loajalitu svých čtenářů. Jejich digitální agenda je neúprosně výkonná, jsou lídrem v oblasti nových technologií, nikdy však neopomíjejí důležitost kvalitního zpravodajství.

Nejlepší digitální reklamní kampaň

Telekurier Online Medien, Rakousko

Projekt: Bildung Braucht Innovation (Vzdělání potřebuje inovace)

Kampaň zaměřená na potřebu inovativních přístupů ke vzdělávání a odvaze experimentovat. S podporou společnosti OMV bylo cílem kampaně přiblížit mladým lidem fascinující svět vědy.

Nejlepší projekt vizualizace dat

Norwegian Broadcasting Corporation

Projekt: Norské vraždy v průběhu deseti let

Síla vyprávění je založena na syrových datech. Poté, co byl inspirován příběhem zmizelé dívky, tým z NBC identifikoval a přezkoumal každou vraždu, která se stala v časovém horizontu deseti let. V průběhu výzkumu přišli s poznatkem, že za vraždou bývá často duševní porucha pachatele. Tím zdůraznili význam péče o duševní zdraví.

Nejlepší publikace pro tablety

Axel Springer, Německo a Aftenposten, Norsko

Projekty: EPOS (Springer); Aftenposten+

Raritní společné vítězství německého a norského týmu.

EPOS byl v roce 2014 vyhlášen jako nejlepší aplikace na německém trhu. Jedná se o populární vědecko-historický magazín, který se specializuje na barvité vyprávění. Aftenposten+ zase jeden z porotců Mario García popsal jako „Jedny z nejlepších novin v tabletovém vydání s jasnou navigací a vynikající kombinací krátkých i delších obsahů“.

Nejlepší servis pro mobilní telefony

DIE WELT, Německo

Projekt: KOMPAKT

Tento projekt, jako iOS aplikace, byl zahájen v květnu 2014 a byl určen především pro mladší uživatele. Aplikace byla stažena více než 100.000 krát a 50 % jejích uživatelů je mladších třiceti let. Má velmi jednoduchý design a nabízí nový přístup k vytváření i konzumaci obsahu.

Nejlepší zapojení čtenáře

Grupo Clarín, Argentina

Projekt: Ecosistema Digital

Světové uznání za probuzení vášně k argentinskému fotbalu patří skupině Clarín za projekt propojující sociální sítě a digitální kreativitu. Clarín velmi silně působí na Facebooku, Twitteru a dalších sociálních sítích a dokázala skvěle využít big data k nabídkám personifikovaného obsahu.

Nejlepší nový produkt

Verdens Gang (VG), Norsko

Projekt: minmote.no

MinMote jsou módní webové stránky s kompletní řadou denních tipů a inspirací, které umožňují svým čtenářům on-line nákup prezentovaného výrobku pouhým kliknutím.

Nejlepší využití on-line videa

The Straits Times – Singapore Press Holdings

Projekt: It Changes My Life Series (IT změnilo můj život)

Vynikající příklad syrové emocionální síly média v rukou odborníka je zářným příkladem cross-mediální spolupráce.  Série tříminutových videí kombinujících klasickou filmařskou technologii a amatérská on-line videa.

Zdroj: WAN-IFRA