Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Dnes startuje World Publishing Expo v Hamburku

5. 10. 2015

Dnes startuje World Publishing Expo v Hamburku

Hamburk, Německo, 5. října 2015

 „Jsme tu proto, abychom vás ještě dnes naučili, jak využít úžasné nové nástroje a jsme zde také proto, abychom společně zvážili, co nám v žurnalistickém odvětví přinese následujících 10 až 20 let“, řekl Marcelo Rech, prezident World Editors Forum na 14. ročníku International Newsroom Summit – jedné z konferencí, které se v rámci Expa konají. „Jsme zde proto, aby se zachovala novinářská integrita našich redakcí, a abychom chránili svobodu projevu“, dodal ve svém projevu Rech.

Veletrh také přivítal Olaf Scholz – starosta Hamburku, který zdůraznil výsadní postavení sdělovacích prostředků ve společnosti. „Tento sektor hraje klíčovou roli při vytváření veřejného a kulturního života, což je nezbytnou součástí vnímání samotných obyvatel města“, řekl Scholz a dodal, že „nyní bude velmi záležet na tom, jaká bude po mnohaletém vývoji struktura médií a tvůrčí činnosti při nástupu digitální budoucnosti, která přináší nejen mnoho výzev, ale je bohatá i na příležitosti“.

Na Expu se v následujících třech dnech očekávají tisíce návštěvníků, na které čeká více než 200 vystavovatelů, mezi kterými jsou nejen hlavní dodavatelé ve vydavatelském průmyslu, ale i desítky začínajících podniků, které do mediálního průmyslu přinášejí nové myšlenky. Expo má v tomto roce pro Start-upy vyhrazený speciální prostor.

Novinky z Expa lze sledovat nejen na blogu pořadatele, ale i na Twitteru - #wpe15.

Zdroj: Tisková zpráva WAN-IFRA