Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Německé regionální noviny vytvořili novou obchodní organizaci

29. 9. 2015

Německé regionální noviny vytvořili novou obchodní organizaci

Deset vedoucích německých regionálních vydavatelských skupin chce ještě v tomto roce přivést na trh novou tiskovou crossmediální obchodní organizaci.

Podílníci a představitelé deseti vedoucích německých regionálních vydavatelských skupin podepsali společné prohlášení k založení nové obchodní společnosti. Cílem „projektu Lotus“ je dosažení silnějšího hlasu pro regionální vydavatele na celostátním reklamním trhu. Nová obchodní organizace bude mít mandát zastupovat na národním trhu všechny členské vydavatele.

 

Na startu deset vydavatelů

Zakladateli nové obchodní organizace jsou vydavatelství Funke Mediengruppe, Madsack Mediengruppe, DuMont Mediengruppe, SüdwestdeutscheMedienholding, Verlagsgruppe Ippen, Rheinische Post Mediengruppe, Mediengruppe Pressedruck, Medien Union, Verlagsgruppe Rhein Main a RheinMainMedia.

Ostatní vydavatelé byli vyzváni, aby se k organizaci připojili. Již nyní pokrývá sdružení svou čteností 30 milionů osob v Německu a je proto největším obchodním sdružením tisku v Německu. Inzerentům je od samého začátku nabízeno crossmediální portfolio a bude postupně rozšiřováno.

zdroj: www.die-zeitungen.de