Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Inzerce v novinách: orientace pro spotřebitele

3. 9. 2015

Inzerce v novinách: orientace pro spotřebitele

Spotřebitelé odmítají e-komerci: 95 procent nakupuje jako dřív v kamenných obchodech. Praktické využití inzerce v denících se tím významně zvyšuje.

Regionální a lokální deníky pomáhají německým čtenářům orientovat se ve svém bydlišti a regionu. Platí to z politického, společenského, kulturního ale také spotřebního hlediska, jak ukazuje letošní zpráva Kvality novin 2015 vydaná asociací ZMG.

Nedávno tento názor potvrdily výsledky studie „Lokální světy“ Institutu pro demoskopii Allenbach a Spolkového sdružení německých reklamních listů (BVDA). 85 procent Němců podle ní považuje nákupní možnosti ve svém okolí za dobré nebo velmi dobré. Ačkoliv se e-komerce rozrůstá, nakupují téměř všichni spotřebitelé (95 procent) stejně jako dřív v kamenných obchodech.

Inzerce v novinách má šanci působit okamžitě

To také znamená, že inzerce v denících je zvláště hodnotná – pro spotřebitele, lokální obchodníky. 66 procent čtenářů čte noviny před tím, než jde nakupovat, ukazuje průzkum ZMG-Bevölkerungsumfrage 2014. Praktické využití reklamy v novinách spotřebiteli se významně zvýšilo. Noviny mají – díky svému převážnému čtení dopoledne – okamžitou šanci působit. Inzerát je prezentován těsně před nákupem.

zdroj: www. die-zeitungen.de