Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Facebook není zpravodajské médium

24. 8. 2015

Facebook není zpravodajské médium

Člen představenstva Facebooku Chris Cox nepovažuje sociální sítě za zpravodajská média. Kdo se chce skutečně informovat, používá informační portály deníků a časopisů.

„Facebook není místem, kde se naléhavě dovíte, co se děje ve světě, a o čem informují novináři, řekl Chris Cox, člen představenstva Facebooku řídící vývoj produktů o nové mediální iniciativě koncernu a facebookové službě Instant Articles. Nepopisoval bych Facebook jako zpravodajské médium, uvádí se v interview Coxe s týdeníkem Die Zeit (vydání 31 z 30. července 2015).

Instant Articles nejsou konkurencí pro zpravodajská média

Instant Articles umožňují uživatelům Facebooku číst kompletně na Facebooku články ze zpravodajských médií bez toho, aby byli nuceni přecházet na webové stránky jednotlivých médií. Tím odpadají načítací časy pro čtenáře. V Německu byl zahájen testovací provoz Instant Articles před několika týdny. V počáteční fázi jsou součástí deník Bild a časopis Spiegel, ale také zahraniční tituly New York Times, Guardian, NBC a BBC.

Cox říká, Instant Articles vznikly, protože uživatelé Facebooku často hledají linky na mediální webové stránky, přitom se připojení často neuskuteční. Cox dále dodává: Pokud se chcete skutečně informovat, mít celkový přehled a udržovat si jej, potom je třeba číst Economist, Spiegel nebo Die Zeit. K tomu nestačí články na facebookové stránce.

 

zdroj: www.die-zeitungen.de