Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Deník MF DNES bude nově vycházet v jednom sešitu

11. 8. 2015

Deník MF DNES bude nově vycházet v jednom sešitu

Nejčtenější zpravodajský deník na trhu – Mladá fronta DNES z portfolia mediální skupiny MAFRA – bude mít kompaktnější podobu. Už v pondělí 17. srpna vyjde místo ve dvou sešitech v jednom. Změna má přinést především čtenářský komfort a zpřehlednění řazení stran.

„Náš záměr je hlavně praktický, chceme dát čtenářům do ruky noviny, které se jim nebudou rozpadat a můžou s nimi jednodušeji zacházet. Redakci se přitom víc otevře prostor pro snadnější úpravu rozsahu jednotlivých rubrik v případě mimořádných událostí,“ říká šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

Počet stran MF DNES se přitom nezmění. Se spuštěním kompaktního vydání MF DNES přichází redakce i s novou stálou rubriku Rozhovor. Bude vycházet každý den a představí vždy českou či zahraniční osobnost, k níž se váže aktuální dění.

„Celostránkový rozhovor bude vycházet každý den od pondělí do soboty a bude uzavírat celostátní sekci novin. Nebude mít stálého autora, redaktoři se budou střídat podle tématu, ale dostane stálou dramaturgyni. Bude jí Jana Míčová, která dřív pracovala ve čtvrtečním Magazínu DNES + TV a teď se vrací z mateřské,“ doplňuje Jaroslav Plesl.

Přechod na kompaktní vydání je dalším z kroků, kterým deník MF DNES mění svůj formát směrem ke komfortu pro čtenáře. Už loni došlo k celkovému redesignu a přidání pravidelných magazínů na každý den zdarma.

 

zdroj: Tisková zpráva Mafra