Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Internetová video tsunami: je to velká a vzrušující věc

6. 8. 2015

Internetová video tsunami: je to velká a vzrušující věc

Mezinárodní asociace vydavatelů časopisů FIPP pořádá ve dnech 13. až 15. října 2015 Světový kongres časopisů. Aby upozornila na program tohoto nejvýznamnějšího světového setkání vydavatelů časopisů, zahájila publikování statí významných osobností vydavatelského světa, kteří na kongresu vystoupí. Jedním z nich je také Michael Macmillan, CEO Blue Ant Media, kanadské mediální společnosti, jejíž značky zahrnují televizní stanice Cottage Life, Travel + Escape, Makeful and Aux, stejně jako nekomerční kanály Smithsonian, Love Nature, HIFI HD a radX.

Vystoupí spolu s Al Zikovitzem, CEO Cottage Life Media na Světovém kongresu časopisů v kanadském Torontu.

Blue Ant koupil Cottage Life Media, vydavatele Cottage Life a Cottage Life West v roce 2012. „Máme rádi ideu vyplňovat mediální niky, které slouží oddaným čtenářům“ říká M. MacMillan. „Vlastníci Cottage vlastní chaty, protože k nim mají vášnivý vztah. Jedná se o rodinu, naději, odpočinek, ne o promyšlené investování s garantovanou návratností. Vlastnictví chat je iracionální – ve velmi pozitivním smyslu.

Před spuštěním Blue Ant Media v roce 2011, Macmillan pracoval jako předseda a CEO Alliance Atlantis, která provozovala 13 kanadských televizních sítí a distribuovala či produkovala filmy a televizní programy.

Pro Kima Pittaway z Magazines Canada se vyjádřil:

1.Co považujete za největší výzvu, které musí čelit kanadské časopisy?

Jedním klikem vašeho prstu můžete získat přístup k celému světu zajímavých materiálů a obrázků online za velmi nízké ceny. Dobrou zprávou je, že z toho důvodu, lidé čtou více slov a dívají se na více obrázků, na více pohyblivých obrázků, poslouchají více nahrané hudby a zvuků, a to víc než kdykoliv předtím. Ale dělají to různými způsoby, což způsobuje přerušení toku tradičních zdrojů příjmu pro mediální značky. Když jsme začali s Blue Antem před čtyřmi lety, zkoušeli jsme myslet na nový model, nový svět s internetem v popředí a v centru. Je to svět, ptali jsme se navzájem, který by byl nejužitečnější pro spotřebitele?

2. Jak časopisecké značky zapadají do tohoto světa?

Cottage Life má svou váhu. Zdá se, že jej lidé znají, a to i když nevlastní chatu. Tak udržují jeho hodnotu. Je vytvářen přímo s myslí na vlastníka chaty. Jedná se spolehlivý mix jídla, rad Udělej si sám, dekoru a nemovitostí. Chceme umožnit Cottage Life, aby pokračoval ve své evoluci a rozšiřoval se o televizní kanál, robustnější digitální platformu, e-mailové nabídky a expandující reklamní nabídky.

3. Jak se změnili čtenáři při pohybu značky na platformách?

Použiju jako příklad televizní kanál. Posluchačstvo televize Cottage Life je širší a na tak zaujaté chatařením. Televize je zábavné medium, tak informace je tu zatím v programu, ale jedná se víc o zábavu, je více o touze. Definice značky v televizi je širší, a proto zaujmete různé diváky. Na Food Network, který provozujeme v Kanadě, jak víme, tak jsme nepřilákali právě kuchaře. Přilákali jsme každého, protože každý jí. A tak, pokud jde o značky, jako je Cottage Life, máte znát hranice své značky, aby to co uděláte pro širší okruh čtenářů, nevyřadilo jádro čtenářů, kterým jsou chataři.

4. Co vás vzrušuje z hlediska budoucnosti vašich značek?

Internetová video tsunami bude velká věc a je velmi vzrušující. Svět, v němž se nyní nacházíme, mi připomíná nejvíce osmdesátá léta, kdy satelity nahradily kabelová spojení, a přešli jsme ze 40 na 200 kanálů. To umožnilo úzké cílení na obecenstvo, vytvořilo to pohyb vpřed a přineslo relativní význam mezinárodního trhu. Efekt toho byl gigantický. Objevili se vítězové i poražení. Dnes mají stabilizované a vyvinuté společnosti zdroje, vztahy se čtenáři a vlastní zkušenosti. Ale menší společnosti zas mohou najít využít příležitosti a změnit rychle směr. Protože jsme relativně nová a malá společnost, myslím, že můžeme získat výhodu v rámci příležitostí, které se rozvíjí, získat nové obecenstvo za tradičními hranicemi, a vyvinout také nové trhy.

zdroj: tisková zpráva FIPP