Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Konference World Printers Forum: Dlouhý život novinám!

3. 8. 2015

Konference World Printers Forum: Dlouhý život novinám!

World Printers Forum pořádá v rámci World Publishing Expo konferenci, která se bude konat 7. října 2015. Jedná se o největší světovou výstavu pro celý mediální průmysl. Konat se bude v německém Hamburku.

Hlavním řečníkem bude Hermann Petz, generální ředitel rakouských novin Tiroler Tageszeitung, který se pustil do odvážné mise, a to ukončit neustálé napadání novin. „Noviny jsou mrtvé? Dlouhý život novinám!“, to je název knihy, kterou Petz nedávno vydal k 70. výročí vydávání novin Tyroler Tageszeitung. Petz, který je také předsedou představenstva společnosti Moser Holding si připravil silné argumenty, které přednese ve svém proslovu na této konferenci, která odráží práci World Printers Forum, tiskového společenství v rámci WAN-IFRA. Na konferenci budou prezentovány nové výzkumné projekty, inovace ve vydavatelském podnikání a nový vývoj ve výrobních technologiích. Budou zde prezentovány a diskutovány nové přístupy v ofsetovém a digitálním tisku, novinky v oblastech papíru, inkoustů, velikosti tištěných novin a v řízení výroby.

Na Konferenci World Printers Forum se můžete těšit na:

·        nové obchodní modely v tisku novin,

·        inovace v oblasti technologií a vývoje produktů,

·        optimalizaci materiálů: papír a inkoust,

·        možnost učit se od jiných odvětví – nechte se vést inovacemi a nastartujte nový projekt.

Veškeré podrobnosti, včetně neustále se vyvíjejícího programu konference, řečnících a informacích o registraci můžete nalézt ZDE. World Printers Forum je jednou ze tří strategických konferencí, které se konají v průběhu World Publishing Expo, která se uskuteční 5.–7. října 2015. Očekává se 7000 návštěvníků, 200 vystavovatelů a 70 řečníků. Součástí konference bude také panelová diskuze k otázce: „Je tisk součástí minulosti, nebo budoucnosti?“. Odborníci zde budou diskutovat o budoucnosti tištěných novin a představí hlavní priority a akční plány, které jsou nezbytné proto, aby se tištěná média stala součástí budoucnosti nových médií.

Zdroj: WAN-IFRA