Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Evropští vydavatelé se vyjádřili v konzultaci EU o rovnosti pohlaví

28. 7. 2015

Evropští vydavatelé se vyjádřili v konzultaci EU o rovnosti pohlaví

Z hlediska tlaku, který se vytvořil v posledních letech, na zahrnutí reklamy do nové strategie Evropské komise o rovnosti pohlaví, ENPA a EMMA předložily společnou odpověď v rámci evropské konzultace Rovnost mezi muži a ženami.

Odpověď uvádí, že samoregulace působící v rámci reklamního prostředí a zahrnující inzerenty, agentury a media zajišťuje kvalitativní standardy odpovědné reklamy již po několik desetiletí, z čehož profitují evropští spotřebitelé. Reklamní standardy hrají klíčovou roli při zajišťování, že záležitosti genderu jsou v reklamě odpovědně posuzovány, což bude pokračovat i v budoucnosti.

Samoregulace reklamy fungující v zemích EU obsahuje vývoj obsáhlých samoregulačních kodexů, které se dotýkají všech forem diskriminace. Nezávislé samoregulační subjekty zajišťují, že jsou tyto kodexy efektivně prosazovány a průběžné bázi. Z našeho hlediska, záležitosti obsahové politiky a inzerce jsou účinně a efektivně prostřednictvím samoregulace tisku, která zároveň respektuje nezávislost tisku.

zdroj: ENPA Headlines, červenec 2015