Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | ENPA se zúčastní konference o autorském právu a digitálních realitách

28. 7. 2015

ENPA se zúčastní konference o autorském právu a digitálních realitách

ENPA získala další příležitost diskutovat o reformě autorského práva s členkou Evropského parlamentu za Pirátskou stranu Julií Redovou na konferenci, která proběhne v Bruselu 16 září pod názvem Autorské právo v Evropě: Přizpůsobení nové digitální realitě. Výkonná ředitelka ENPA Francine Cunningham byla pozvána, aby promluvila na této akci pořádané Public Policy Exchange, která se snaží svést dohromady vedoucí politiky EU a zainteresované z celé Evropy, aby diskutovali o budoucí reformě autorského práva.

Organizátoři byli zvláště zaujati nedávnou publikací ENPA Autorské právo na evropském jednotném digitálním trhu: 10 doporučení evropského novinového a zpravodajského sektoru. F. Cunningham se zúčastní panelu s názvem „Kulturní diverzita a budoucnost přístupu k obsahu v Evropě“, který bude zaměřen mimo jiné na témata: Jak umožnit vytěžování testu a dat pro vědecký výzkum a vyučovací účely, jak chránit evropskou kulturu před standardizovaným obsahem nabízeným globálními poskytovateli.

Mimo paní Redové potvrdili svou účast další řečníci, jako Burak Ozgen, vedoucí právní poradce společnosti GESAC, Diego Naranjo, advokátní manažer European Digital Rights a Mark Owen, partner specializovaný na intelektuální vlastnictví v právní firmě Taylor Wessing.

zdroj: ENPA Headlines - červenec 2015