Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | V britském The Sunday Post vyšel pro každý výtisk unikátní komiksový strip

28. 7. 2015

V britském The Sunday Post vyšel pro každý výtisk unikátní komiksový strip

V tomto nedělníku vyšla v každém výtisku unikátní verze komiksu, to se stalo zatím poprvé v historii. The Sunday Post využil nového tiskového systému, který umožňuje vytváření jednotlivých vydání novin na míru – DC Thomson, kdy je možné změnit obsah listu bez nutnosti měnit tiskové desky.

Poslední vydání tohoto nedělníku vyšlo s komiksem The Broons s unikátními kupóny pro každého čtenáře (v celkové hodnotě 10 tis. liber) a také s unikátním zakončením komiksového příběhu.

Nový tiskový systém DC Thomson, na kterém byl tisk nedělníku zahájen v letošním březnu, má digitální tiskovou hlavu, která stříká miliardu kapiček inkoustu za vteřinu, což umožňuje změnu textu i obrázků bez zpomalení rychlosti tiskařského lisu a je schopen produkovat jedinečný obsah na každý výtisk rychlostí 90 tisíc výtisků za hodinu.

Guy Forester, vedoucí provozu k tomu řekl: „Naše tiskárna je jedna z pouhých dvou ve Velké Británii, které mají tuto technologii a pokud je mi známo, tak The Broons byl vůbec první komiksový strip, který byl touto metodou vytištěn a to nejspíš nejen ve Velké Británii, ale i ve světě.“ Donald Martin, šéfredaktor The Sunday Post k tomu dodal: „Digitální tiskové hlavy nám nabízí nové a vzrušující způsoby, jak zapojit nejen své čtenáře, ale i inzerenty u nás ve Skotsku a severní Anglii… Naši editoři, spisovatelé, výtvarníci a grafici pracovali po boku našich kolegů z tiskařského provozu s neskutečným nasazením, aby pro své čtenáře vytvořili tuto originální a nápaditou lahůdku.“

Zdroj: www.holdthefrontpage.co.uk