Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Reklama na novinovém webu vyprodala celou produkci

21. 7. 2015

Reklama na novinovém webu vyprodala celou produkci

Firma Nestlé nebyla schopna naplnit online objednávky, které obdržela na základě inzerce umístěné u relevantního obsahu na webové stránce britského deníku MailOnline.

O tomto podnětném příkladu hovořil na konferenci Jellyfish Digital Journey v Brightonu šéf digitálních operací Nestlé ve Velké Británii Gawain Owen, který vysvětloval, jak společnost vyprodala krém na ruce na základě rychlých odpovědí na článek umístěný na MailOnline.

Nestlé UK zaznamenalo devítinásobný nárůst počtu prokliků kampaně a vyprodalo výrobek během jediného dne prostřednictvím stránky směřující na Amazon.

Jiným příkladem je značka F&F firmy Tesco. F&F spustila kampaň po zjištění, že jsou na MailOnline v módě falešné kožešiny, což vede k velkým prodejům. Nejednalo se o programatickou kampaň, ale o aplikaci v reálním čase na základě analýzy dat.

Owen hovořil o přínosech efektivního cílení využívajícícho analytická data, kdy je důležitým faktorem také kontext a vliv. V únoru příloha Style nedělníku Sunday Times otiskla článek o nové značce dámské konfekce Finery. Značka poskytla 20 % slevu čtenářům přílohy Style, kteří se zaregistrují na webu. Během dne proběhlo 3000 registrací a při jejich zpracování značka zjistila, že se registroval také Downing Street 10 a přihlásil o slevový kód pro nákup.

zdroj: www.nmauk.co.uk