Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Statistika citovanosti. Německý Bild má nos vzhůru.

21. 7. 2015

Statistika citovanosti. Německý Bild má nos vzhůru.

Bild, Süddeutsche Zeitung a Spiegel jsou tituly, které jsou podle sledování obsahu médií nejčastěji citovány. Platí také za nejdůležitější vedoucí média v Německu.

Bild, Süddeutsche Zeitung a Spiegel jsou nejdůležitější vedoucí média v Německu, jak ukazují výsledky rankingu citací za období od dubna do června 2015. Vliv médií byl měřen tím, jak často jsou citována jinými médii.

Bild byl v uvedeném období citován celkem 3022 krát. Vede proto celé pořadí s výrazným odstupem před ostatními. List může tedy bodovat nejen snímky na titulní straně, ale také v oblasti počtu citací. Süddeutsche Zeitung jsou jedničkou citovanosti v oblasti politických témat.

Stuttgarter Nachrichten udělaly výrazný skok

Z regionálních deníků vedou pořadí Tagesspiegel a Rheinische Post. Stuttgarter Nachrichten se vzmohly a dosáhly sedmé místo na desetidílné stupnici. V prvním čtvrtletí tohoto roku byly Stuttgarter Zeitung na 12 místě. Do rankingu bylo zahrnuto v průběhu prvních šesti měsíců roku více než 40 000 citátů ze 40 nejvýznamnějších německých vedoucích médií (20 tištěných titulů, 10 online médií, 9 televizních zpravodajských formátů a jeden rozhlasový vysílač).

zdroj: www.die-zeitungen.de