Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | ENPA diskutovala o dalších krocích reformy DPH s předsedou skupiny Evropské komise pro DPH

10. 7. 2015

ENPA diskutovala o dalších krocích reformy DPH s předsedou skupiny Evropské komise pro DPH

ENPA se 29. června 2015 zúčastnila setkání s vedoucím skupiny pro DPH Evropské komise Donatem Raponim spolu se zástupci německé novinové asociace BDZV a EMMA. Cílem setkání bylo navázat na nedávný pozitivní vývoj v této oblasti a diskutovat o nové strategii jednotného digitálního trhu ve smyslu potřeby zavedení snížené sazby DPH pro digitální publikace, jak oznámil 6. května předseda EK Juncker.

Raponi podtrhl, že také jeho skupina neobdržela žádné instrukce od kabinetu EK týkající se tohoto významného nedávného vývoje. Ačkoliv přivítal politické oznámení předsedy Junckera, vyjádřil obavy týkající se otevřených otázek načasování návrhu, které by mohli znemožnit změnu. Jednou z možností je, že Komise představí návrh v krátké době. Alternativou je, že návrh bude součástí širší reformy systému DPH, jejíž vyhlášení se očekává na konec roku 2016.

Generální direktoriát pro daně nyní připravuje sdělení týkající se této budoucí reformy, které bude diskutováno v testovací fázi mezi ministry financí zemí EU v rámci výboru ECOFIN.

ENPA bude pokračovat v jednáních s kabinety předsedy Junckera a komisaře Moscoviciho zaměřených na další postup, aby byla současná příznivá situace, pokud jde o návrh, byla využita.

zdroj: ENPA Headlines, červenec 2015