Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Data a soukromí – téma naší doby

8. 7. 2015

Data a soukromí – téma naší doby

Nová zpráva WAN-IFRA se zabývá tématem soukromí, dat a tím, jak zpravodajské mediální společnosti mohou účinně dodržovat pravidla a praktiky nakládání s privátními daty.

Publikace „Soukromí dat: téma naší doby“ představuje úspěšné případy a doporučení expertů na soukromí dat a vydavatelů z celého světa, výsledky uživatelských i vydavatelských výzkumů, poslední trendy a normy.

Studie vznikla ve spolupráci s TRUSTe, což je významná světová společnost zabývající se soukromým dat. Podrobnější údaje o publikaci jsou k dispozici na webové stránce www.wan-ifra.org/node/132959.

Spotřebitelé se stávají stále opatrnější ve věci toho, jaká data o sobě dnes poskytují, říká spoluautorka publikace Cecilia Campbell z WAN-IFRA. Druhým autorem studie je Kriss Vann, starší produktový marketingový manažer TRUSTe, který říká, že důvěryhodné novinové značky mhou jen získat, pokud zapojí své zákazníky do sběru dat a jejich ochrany a budou je vzdělávat o tom, co získají zpět.

Poslední výzkum provedený v USA a Velké Británii ukázal, že 90 procent zákazníků se vyhýbá společnostem, jimž nevěří, že správně chrání jejich data.

Zpráva WAN-IFRA říká, že vydavatelé, kteří umožňují inzerátům, aby byly servírovány odkudkoliv jinud, než z vlastních reklamních serverů – velká většina – se potřebuje organizovat, aby chránila data uživatelů. Radí se, aby vydavatelé spolupracovali jen důvěryhodnými partnery, vydávali jasná pravidla o tom, co je přípustné a byli kreativní v tom, jak monetarizovat svá nejlepší data.

Podle zprávy je nejlepší politikou ochrany dat být transparentní ve vztahu k uživatelům, hlídat průběh procesů a sledovat také činnost třetích stran. Zpráva také radí přijmout někoho, kdo by byl zodpovědný za ochranu dat v rámci organizace a vytvořit také vědomí důvěrnosti dat mezi pracovníky.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA