Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Bild zahájil provoz každodenní zpravodajské videonabídky

2. 7. 2015

Bild zahájil provoz každodenní zpravodajské videonabídky

Pod názvem Bild Daily provozuje vydavatelství Springer od začátku července každodenní video zpravodajství určené pro uživatele smartphonů.

Pod názvem Bild Daily bude Bild poskytovat rychlé, využitelné a zábavné kompaktní denní informace prostřednictvím videa. Ve vysoce kvalitním video formátu je tato nová nabídka ideální pro smartphony.

Od 1. července odstartoval Bild Daily jako 100 denní projekt . Bude se objevovat každý den dopoledne v 10.00 hodin v pracovní dny. V průběhu tří až sedmi minut představí video nejdůležitější zprávy a přínosy dne v nezaměnitelném stylu typickém pro deník Bild, uvádí vydavatelství Springer. Ve zpravodajské show budou reportéři, kteří pracují pro Bild v různých částech světa, a experti Bildu analyzovat pozadí událostí. Moderátory nového video formátu budou redaktoři Laura Schlüter a Moritz Wedel.

Nabídka pro smartphony

Bild daily je koncipován zejména pro uživatele smartphonů, a to tak, aby běželo na displayích smartphonů bez zastavení a zdržení. Prostřednictvím podtitulků ve videích figuruje přehrávání příspěvků také bezhlasně. To umožňuje používat program na cestách bez nutnosti používat sluchátka.

Julian Reichelt, šéfredaktor Bild.de k tomu říká: Prosazujeme ofenzívu pohyblivých obrázků a testujeme a testujeme první vysoce kvalitní video formát. Fanoušci Bildu se mohou těšit dvakrát: obdrží aktuální zprávy v zábavném video formátu a k tomu napínavé pohledy do dění přímo z naší redakce.

zdroj: www.die-zeitungen.de