Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Německý výzkum LAE 2015 říká, že decision makeři čtou rádi z papíru

30. 6. 2015

Německý výzkum LAE 2015 říká, že decision makeři čtou rádi z papíru

Výsledky letošního ročníku výzkumu osob s rozhodovacími pravomocemi v hospodářství a státní správě (LAE) ukazují, jak je tisk pro tuto cílovou skupinu relevantní. Ačkoliv tato skupina ve velkém měřítku využívá online obsah, zůstává i přes to věrná tištěným novinám. Výsledky ukazují, že došlo dokonce k nárůstu čtenosti celostátních titulů u této skupiny.

Tištěná média mají pro osoby s rozhodovacími pravomocemi v hospodářství a státní správě stále vysokou relevanci, jak ukazují výsledky výzkumu LAE 2015 provedeného letos v Německu. Cílová skupina se skládá z osob zahrnujících svobodná povolání, vedoucí pracovníky z firem a úřadů. Celkem 59 procent dotazovaných upřednostňuje delší texty v tištěných vydáních a deset procent čte tato texty raději na monitorech.

42 procent osob s rozhodovacími pravomocemi považuje celostátní deníky a týdeníky za zvlášť významná média pro svou činnost. Internetové stránky novin a časopisů jsou pro 36 procent dotazovaných zvlášť důležité. Tím výzkum LAE 2015 potvrdil, že silné tiskové značky se svými digitálními nabídkami mají vysokou relevanci pro cílovou skupinu osob s rozhodovacími pravomocemi, se uvádí v komentáři ke studii.

22 tiskových značek vydavatelů, kteří se na výzkumu LAE podíleli, jako například Grüner + Jahr, Spiegel Verlag, Axel Springer a nebo Focus Magazin Verlag dosáhlo čistého zásahu 83 procent v cílové skupině vedoucích.

Tituly skupiny Welt přesvědčují prostřednictvím digitálních kanálů

Z deníků rozšířily svůj dosah tituy Süddeutsche Zeitung, Frankfurter Allgemeine Zeitung a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, Die Welt, Handelsblatt a Wirtschaftswoche.

Na špičce zájmu stojí Süddeutsche Zeitung se čteností 14,4 procenta následovaný deníkem Zeit (11,3 procenta), Frankfurter Allgemeine Zeitung (10,5 %), Die Welt (10,4 %), Handelsblatt (9,9 %), Welt am Sonntag (8,6 %) a Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung (6,6 %). FAZ je se čteností 16 procent z hlediska čtenosti nejsilnějším titulem v Německu pro osoby s osobním hrubým příjmem vyšším než 100 000 Euro.

Z crossmediálního hlediska vede rodina titulů Welt vydavatelství Springer. Die Welt a Welt am Sonntag čte podle LAE 2015 denně kolem 741 osob s rozhodovacími pravomocemi, a to v tištěné, online i mobilní formě.

zdroj: www.die-zeitungen.de