Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Umělecká imageová kampaň pro rakouský nedělník Presse am Sonntag

29. 6. 2015

Umělecká imageová kampaň pro rakouský nedělník Presse am Sonntag

Prostřednictvím své vysoce kreativní kampaně propagují rakouské noviny Die Presse své nedělní vydání. V centru kampaně stojí heslo „Neděle je jiná“.

Novinařina je ruční práce a navíc velice kreativní. Na to spoléhá rakouský deník Die Presse ve své imageové kampani velmi výrazně. Die Presse inscenuje pod heslem Neděle je jiná noviny jako papírové umělecké dílo. Z listu může být vytvořen velmi kvalitní papírový design.

Papírové prvky vznikly pro resort

Různé z papíru tvarované elementy představují jednotlivé novinové resorty, které se odráží v použitých barvách. Letadlo v pozadí představuje globus, kniha vědění a plachetnice je alegorií sortu a hry. Syžet má být zřejmý na první pohled.

Nová imageová kampaň se zaměřuje na Presse am Sonntag. Zdůrazňuje a vyjadřuje tematickou mnohostrannost nedělního vydání a čtenářskou hodnotu, kterou nedělník nabízí každý týden.

Novinařina je ruční práce

Jednatel Die Presse Rudolf Schwarz říká: Kampaň je tak pravdivá, jak se očekává od naší redakce vyznačující se kvalitním žurnalismem. Kampaň nezobrazuje pouze rukodělný charakter žurnalistiky v deníku, ale vytváří také most mezi tradicí a inovací.

Kampaň navrhla vídeňská agentura Traktor. Šířena je prostřednictvím mediamixu zahrnujícího tisk, digitální média, rozhlas a venkovní reklamu. Prostřednictvím sociálních médií je kampaň šířena také virálním způsobem mimo jiné prostřednictvím videa.

zdroj: www.die-zeitungen.de