Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Sir Martin Sorrell propaguje sílu tisku

26. 6. 2015

Sir Martin Sorrell propaguje sílu tisku

Šéf WPP znovu potvrdil svůj pohled na rozdíl mezi měřenou zaujatostí a stráveným časem a říká, že měření penalizuje tradiční média, neboť standard viditelnosti je vyšší.

V rozhovoru s Jonnym Hornbym, ředitelem a CEO The&Partnership na festivalu Cannes Lions v tomto týdnu Sorrell zdůraznil svou víru, že silné zaujetí, které lidé vykazují ve vztahu k tištěným médiím, je významnou metrikou. Řekl: „Myslím, že existuje legitimní argument, že místo stráveného času je nebo má být správnou mírou zaujetí. Existuje řada skutečně silných důkazů, že zaujetí je v případě tradičního tisku vyšší než zaujetí ve vztahu k takzvaným novým médiím.“

Sorrell tak navázal na své interview v BBC Radio 4 Media Show minulý měsíc, kde zdůraznil, že smrt tradičních médií se daleko odkládá, protože mají svoji cenu, a vysvětlil, že průměrný čtenář Timesů stráví kolem 40 minut jejich čtením od obálky k obálce nebo od první do poslední stránky v digitální formě, což znamená, že jeho zaujetí je velice silné.

V Cannes Sorrell dodal, že měření penalizuje tradiční média a jejich výhody, protože standardy zachycení, například v případě online videa, jsou o hodně nižší, než standardy aplikované na offline straně.

zdroj: www.nmauk.co.uk