Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Hubert Burda znovu zvolen prezidentem německých vydavatelů časopisů

26. 6. 2015

Hubert Burda znovu zvolen prezidentem německých vydavatelů časopisů

Shromáždění zástupců členů Německého svazu vydavatelů časopisů VDZ zvolilo v tomto týdnu na svém mnichovském zasedání Prof Dr. Huberta Burdu jednohlasně znovu do funkce prezidenta této asociace. H. Burda tak stojí v čele německých vydavatelů časopisů od roku 1997.

H. Burda po volbě ubezpečil, že VDZ bude i nadále vést intenzivní dialog s politiky a představiteli hospodářství a společnosti. Uvedl také, že Německo má nejlepší časopisy na světě. Již po léta ukazují němečtí vydavatelé, že dokážou úspěšně transformovat stávající obchodní modely a současně využívat příležitosti digitálního světa. Německý časopisecký trh je zdravý, což znamená, že základ je zdravý a vydavatelé se mohou sebevědomě popasovat s digitální revolucí.

Shromáždění znovu zvolilo na nové tříleté funkční období také čtyři viceprezidenty: Dr. Wernera Neunziga, jednatele Reader´s Digest Deutschland zastupujícího jihozápadoněmecký regionální svaz, Stefana Rühlinga, předsedu a jednatele Vogel Business Media, předsedu svazu odborného tisku, Dr. Rudolfa Thiemann z Liborius Gruppe, předsedu svazu konfesního tisku. Novým viceprezidentem se stal Lars Joachim Rose z mediální skupiny KLAMBT.

VDZ má v současné době více než 450 členů. Prezídium asociace tvoří ještě pokladník Dr. Christoph Müller a hlavní jednatel Stephan Scherzer.

zdroj: www.vdz.de