Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Local World přichází s novou aplikací na večerníky

24. 6. 2015

Local World přichází s novou aplikací na večerníky

Britské regionální vydavatelství Local World vydalo ve spolupráci se společností Google deset aplikací pro večerní vydání svých novin.

The Bristol Post, The Cambridge News a The Derby Telegraph patří mezi některé regionální noviny, které v posledních letech upustily od slova „večerní“, když začaly svá vydání publikovat v dopoledních hodinách.

Nyní tyto tři deníky, vlastněné vydavatelstvím Local World přicházejí s novou „večerní“ aplikací, která umožní získat čtenáře, kteří po práci dojíždějí do svých domovů. Mezi další noviny, které se k této iniciativě připojily, patří: The Gloucestershire Echo, Hull Daily Mail, Leicester Mercury, Nottingham Post, South Wales Evening Post, Stoke's The Sentinel a  The Plymouth Herald.

„Jedná se o takovou zvláštní komunitu, komunitu večerníků, druhu lidí, kterým při cestě domů autobusem něco chybí“, řekl Matt Kelly, digitální ředitel Local World.

Myšlenka je podporována společností Google a Local World je jednou ze společností, které jsou partnery DNI (Digital News Initiative), která se zaměřuje na podporu inovací ve vydavatelském průmyslu.

Každá bezplatná aplikace představuje „balíček“ s 15–20 příběhy, které jsou sestaveny z toho nejlepšího webového obsahu z celého dne a pokrývá nejen zpravodajství, ale i sport nebo životní styl. Nová aplikace byla vyvinuta ve spolupráci se softwarovou firmou Kaldor a byla spuštěna na zařízeních s operačním systémem Android. Verze pro zařízení iOS je plánována na konec tohoto roku.

Čtenáři si budou moci tento „balíček“ jako komplet stáhnout v 17 hodin od pondělí do pátku a zprávy si přečíst v režimu off-line později, kdy třeba nebudou mít přístup k datovému připojení. Redakce vybere příběhy, které „zobrazí tep dané komunity v rámci příslušného dne, velkou výhodou také je, že zprávy pochází se stále živých webových stránek“, řekl Kelly. „Doufáme, že až lidé dostanou upozornění, že večerník je připraven ke stažení, tak si budou číst všechny příběhy, které je zajímají, a když se ocitnou u svých domovních dveří, tak budou zcela informováni o tom, co se v jejich městě za celý den událo“.

Ačkoli mají některé noviny nějaké dříve vyvinuté mobilní aplikace, tak je Matt Kelly přesvědčen, že se nebudou vzájemně vylučovat. Pokud se jedná o obchodní strategii, tak věří, že tato aplikace má v sobě pro místní podnikatele velký potenciál v podobě nativní reklamy. „Pokud se nám podaří zachytit něčí pozornost na 15 až 20 minut každý den, věřím, že pro naše obchodní partnery to bude mít nesmírnou cenu“, dodal Matt Kelly.

Zdroj: wan-ifra.com