Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Novinový obsah na smartphonech a tabletech vede

23. 6. 2015

Novinový obsah na smartphonech a tabletech vede

Webové stránky optimalizované pro mobilní zařízení a aplikace novin užívá čtvrtina mobilních uživatelů internetu. Žádná další nabídka mobilního obsahu nepřitahuje tolik čtenářů.

8,4 milionů obyvatel Německa čtou týden co týden noviny na smartphonech a tabletech. To je 24,4 procenta mobilních uživatelů internetu za průměrný týden. K těmto výsledkům dospěla německá novinová marketingová společnost ZMG při vyhodnocení aktuálních dat výzkumu AGOF Mobile Facts 2015-I.

Jednotlivé skupiny novin, jako jsou regionální předplatitelské deníky nebo volně prodávané deníky dosáhly druhého a třetího místa. Celková hodnota regionálních předplatitelských novin dosáhla hodnoty 4,4 milionu mobilních čtenářů a volně prodejné noviny 4,2 milionu.

Kdo chce zasáhnout mobilní uživatele internetu, neměl by opomíjet noviny, prohlásil Markus Ruppe, jednatel ZMG. Aplikace a mobilní stránky novin se vyznačují velkou návštěvností a nabízejí věrohodné prostředí pro optimální reklamní působení.

3,9 milionu čtenářů mezi 30 a 49 lety

3,1 milionu mobilních čtenářů novin spadá do věkové skupiny 14 – 29 let. V této věkové skupině dosahují noviny 24 procent. Ve skupině 30-49 let je to 26,8 procent (3,9 milionu osob). Také ve věkové skupině od 50 let čte 20,6 procent (1,5 milionu) mobilní inernetové noviny a mobilních koncových zařízeních.

zdroj: www.die-zeitungen.de