Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | FIPP přináší vydavatelům časopisů publikaci World Media Trends Special Report on Mobile

22. 6. 2015

FIPP přináší vydavatelům časopisů publikaci World Media Trends Special Report on Mobile

Nová publikace World Media Trends Special Report on Mobile je součástí širšího edičního programu FIPP realizovaného v tomto roce, jehož záměrem je poskytnout vydavatelům časopisů informace o nejnovějších trendech na mediálním trhu v různých částech světa a poskytnout jim tak nenákladnou a jednoduchou možnost se s těmito trendy seznámit a případně je využít. V průběhu roku 2015 budou publikovány tyto zprávy:

1. Video (vydána v dubnu 2015)

2. Social media (vydána v květnu 2015)

3. Mobile (smartphones, tablets and feature phones) 

4. Big data (vyjde v červenci 2015)

5. Content (vyjde v červenci 2015)

6. Magazine media (i.e. multi-platform brands) (vyjde v září 2015)

7. Revenue (vyjde v říjnu 2015)

Obsah aktuální publikace zaměřené na mobilní trendy se skládá ze dvou částí, které se vzájemně prolínají. Jedna část je věnována celosvětovým trendům v rozšíření, využívání, preferencích mobilních zařízení, vývoji reklamního trhu na mobilních zařízeních a dalším statistickým údajům zaměřeným na tento obor.

Druhou část obsahu tvoří případové studie nejznámějších aplikací mobilní formy distribuce obsahu deníků a časopisů. Zvláštní pozornost je věnována projektům, které využívají specifických vlastností komunikace prostřednictvím smartphonů a dalších mobilních zařízení nebo nabízejí obsah, pro který je možnost sledování na bezdrátových zařízeních, tj. v podstatě kdekoliv, výraznou výhodou. Popsány jsou projekty realizované vydavatelstvími titulů Washington Post, BBC Good Food, Wall Street Journal, Refinery 29 či Quartz.com.

Publikace je přístupná na webové stránce FIPP-publikace .

zdroj: tisková zpráva FIPP