Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Prémiové cílové skupiny berou reklamu v novinách nejvážněji

15. 6. 2015

Prémiové cílové skupiny berou reklamu v novinách nejvážněji

Prémiový spotřebitelé využívají tištěné produkty velmi často a hodnotí novinovou reklamu pozitivně. Ukazuje to studie o mediálním trhu Best for Planning 2014.

Prémiový spotřebitelé, v celkovém počtu 7,06 osob německé populace ve věku nad 14 let, jsou jednou z inzerenty velmi vyhledávaných cílových skupin.

Zvláštní vyhodnocení výsledků studie o mediálním trhu Best for Planning provedené odborným marketingovým časopisem Horizont ukazuje, že prémiová cílová skupina vykazuje nadprůměrnou akceptaci všech reklamních forem. Ale zvlášť rádi přijímají prémioví spotřebitelé tiskovou reklamu.

74 procent prémiové cílové skupiny využívá velmi často tiskové produkty, z čehož v případě deníků činí  jejich podíl 54,9 procenta. Ačkoliv afinita prémiových konzumentů k časopisů a online médiím dosahuje ještě vyšších hodnot, je reklama v novinách přijímána jako důvěryhodná a tím je také zvláště účinná.

Reklama v novinách s vyšší účinností

Špičkovým přeborníkem z hlediska reklamní afinity u prémiové cílové skupiny je reklama v novinách. Inzeráty v novinách s 51,4 procenty důvěryhodnosti jsou přijímány silněji než  inzeráty v časopisech (49,8 procenta), televizní reklamní spoty (34,1 procenta) nebo rozhlasové spoty (23,3 procenta).

Přes vysokou online afinitu prémiové cílové skupiny je internetová reklama a mobilní inzerce přijímána velmi slabě. To platí jak pro prémiovou cílovou skupinu, tak pro obecnou populaci.

Christof Baron, CEO Mindshare radí inzerentům: „Volba kanálů se orientuje na optimální působení, což souvisí s komunikovaným obsahem.“

zdroj: www.die-zeitungen.de