Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Britský list Liverpool Echo publikoval prázdnou titulní stránku a vyzval čtenáře, aby jí zaplnili

3. 6. 2015

Britský list Liverpool Echo publikoval prázdnou titulní stránku a vyzval čtenáře, aby jí zaplnili

V pondělí, 1. června Liverpool Echo vyšel s bílou titulní stránkou a odstartoval tak tzv. konzultační měsíc, na téma – jak by se, podle čtenářů, měly noviny změnit.

Čtenáři byli redaktorem Alastairem Machrayem vyzváni, aby prostřednictvím sociální sítě Twitter pod hastagem #TelAli sdělili, co by na ní rádi viděli. Definitivní výsledek pak bude zveřejněn ke konci tohoto měsíce.

Alastair Machray k tomu řekl: „Novinářem jsem již 36 let a už jsem viděl mnoho nevšedních titulních stránek. Tato mezi ně rozhodně patří. Je mi jasné, že u mnoha lidí může tento pokus vyvolat údiv, ale my jsme tím chtěli naše čtenáře vyzvat, aby nám sdělili, co by rádi viděli nejen na titulní straně, ale i uvnitř tohoto listu. Je neoddiskutovatelné, že Livepool se v posledních dvaceti letech zásadně změnil. Máme zde brilantní novináře, vítěze mnoha cen. Jsme hrdí na to, co děláme, ale v této chvíli se sami sebe ptáme, jak pracovat ještě lépe, abychom byli schopni referovat o „novém Liverpoolu“ tak, jak bychom měli a chtěli.“

„Regionální noviny jakými jsou Liverpool Echo, hrají zásadní roli v každé komunitě, a proto je nezbytné, aby se vydaly stejným směrem jako město a lidé, kteří v něm žijí. Proto jsem dychtivý slyšet od kohokoli, jakoukoli informaci o tom, co si chce ve svých novinách každý den přečíst – typ zpráv, co máme oslavovat, příběhy, které vám máme vyprávět“, dodal Machray.

Čtenáři byli rovněž vyzváni k vyplnění dotazníku, který je k dispozici v novinách samotných nebo na internetu.

Zdroj: http://www.pressgazette.co.uk/