Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Důvěryhodná žurnalistika poskytuje prostředí s vysokým zaujetím

28. 5. 2015

Důvěryhodná žurnalistika poskytuje prostředí s vysokým zaujetím

Stephen Allan, předseda a CEO MediaCom Worldwide hovořil pro britskou asociaci vydavatelů novin News Media Association o unikátním a vysoce důvěrném vztahu, který mají novinové značky se svými čtenáři.

Tištěné novin mají fundamentální roli v media mixu a budou ji mít i nadále. Ale jedním z důsledků nárůstu digitálních médií je to, že masívně roste význam kontextu, což je to, v čem se noviny stále více prosazují.

Obsah lokálních a celostátních novin je vysoce důvěryhodný a důvěra je to, co poskytují inzerentům při využití tohoto média. Důvěryhodný žurnalismus poskytuje prostředí s vysokým zaujetím, které bude vždy žádoucí pro inzerenty.

Důvěra, kterou si tisková média vybudovala za celá desetiletí nebo i staletí je něčím, co se přenáší i na jejich online produkty. Skutečně, noviny obsadily všechny digitální platformy, což vedlo k nárůstu jejich celkového zásahu v posledních letech.

Ač je tisk nadále dominantní platformou, uživatelé si dnes užívají cestu zpravodajstvím na multiplatformách. Jedná se o více než polovinu ze 44,3 milionu lidí, kteří čtou novinové značky každý měsíc na dvou nebo více platformách.

Novinové prostředí je unikátní v tom smyslu, že noviny oslovují čtenáře takovým způsobem, jak to nemůže žádné další médium. Reflexí, povzbuzením nebo informací vytvářejí čtenářský pohled – ať už politický, sociální nebo geografický – a tím se stávají fundamentální složkou života a každodennosti čtenářů. Noviny pomáhají čtenářů odpočívat, orientovat se vědět o věcech a jsou zdrojem informací pro diskuse s přáteli a v rodině.

To je ono informativní a připoutávající propojení, které dává jak celostátním, tak i lokálním novinám, v tištěném i online formátu fundamentální roli v doručování inzertního obsahu v tomto vysoce důvěryhodném a relevantním prostředí, což vede ke skutečné akci.

zdroj: www.nmauk.co.uk