Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Členové FIPP vidí letos budoucnost časopisů na celém světě optimističtěji než v roce 2015

21. 5. 2015

Členové FIPP vidí letos budoucnost časopisů na celém světě optimističtěji než v roce 2015

Mezinárodní asociace vydavatelů časopisů FIPP provádí v těchto dnech mezi svými členy každoroční výzkum zaměřený na různé aspekty činnosti organizace. Dotazník obsahuje ale také několik otázek, které se týkají časopiseckého trhu jako celku.

Jak dnes oznámil FIPP, mezi těmi, kdo se letos zúčastnili průzkumu, 18 procent se vyjádřilo, že jsou zcela optimističtí, pokud jde o budoucnost časopiseckých médií, 57 procent sdělilo, že je opatrně optimistických, 19 procent se cítí neutrálně v této otázce a 6 procent sdělilo, že je pesimistických. Dosud se průzkumu zúčastnili zástupci z 27 zemí světa.

V roce 2014 sdělilo 17 procent účastníků, že je optimistických, 51 procent uvedlo, že je opatrně optimistických, 16 procent zaujalo neutrální postoj a 16 procent bylo pesimistických.

To znamená, že dohromady 75 procent respondentů má letos na budoucnost časopisů přinejmenším opatrně optimistický názor, kdežto v roce 2014 to bylo jen 67 procent. Výrazný je také více než dvojnásobný úbytek těch, kdo zaujali k budoucnosti časopiseckých médií pesimistický názor.

zdroj: tisková zpráva FIPP