Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Vítězové INMA Awards 2015 jsou známi

13. 5. 2015

Vítězové INMA Awards 2015 jsou známi

12. května 2015, New York – INMA Awards byly vyhlášeny na závěrečné večeři 85. světového kongresu INMA v Edisonském plesovém sále na newyorské Times Square, před téměř 300 manažery z mediálního průmyslu. INMA – International News Media Association je mezinárodní komunita předních mediálních společností. Skládá se z více než 7 000 manažerů ze 600 firem v 80 zemích.

Do této soutěže, hodnotící nejlepší prodejní a marketingové iniciativy mediálních společností se v letošním roce přihlásilo 578 kandidátů ze 190 mediálních společností z 38 zemí. Jednotlivé kandidáty posuzovala v průběhu února tohoto roku mezinárodní porota, která byla složena z 33 vedoucích pracovníků z 15 zemí zastupujících svět médií a marketingu.

Tato soutěž byla poprvé vyhlášena v roce 1935 a v mediálním průmyslu je takovým barometrem nejen čtenosti, ale i příjmů a budování značky napříč jednotlivými platformami. Celkově bylo uděleno 30 prvních míst v 15 kategoriích a oceněno bylo celkem 26 společností. Jednotlivé mediální společnosti soutěžily ve dvou skupinách, skupina 1 zastupuje média s nákladem menším než 300.000 kusů nebo s on-line publikem pod 3 miliony unikátních návštěvníků měsíčně. Skupina 2 pak média s nákladem vyšším než 300.000 kusů nebo s on-line publikem větším než 3 miliony unikátních návštěvníků za měsíc a národní a nadnárodní publikace všech velikostí. 

„Všem vítězným příspěvkům vládla v letošním roce inovace“ řekl Earl J. Wilkinson, výkonný a generální ředitel INMA. „Žijeme v době transformace a stand-out aktivity k této transformaci velmi přispěly – každý inovační proces, každý průlom sociálních médií nebo nový digitální produkt plodí nové cesty“, dodal na závěr.

Ocenění „Best in show“

Toto ocenění hodnotí ty nejlepší podněty ze všech 578 přihlášených na INMA Awards 2015. Jednalo se o tyto projekty:

První místo: Medellín-based El Colombiano pro "Ecolab", interní mediální laboratoř, která vyvíjí nové iniciativy, které by vedly k nárůstu příjmů, publik a podílu na trhu. Porotci chválili El Colombiano pro působivé změny, které poskytují zaměstnancům v oblasti inovací a mění tím jejich každodenní rutinu.

Druhé místo: Turkey´s Radikal za iniciativu „Radikal #4Hours“, formulovanou proti turecké cenzuře internetového obsahu, který užívá 32 milionů lidí.

Třetí místo:  New York Times za „NYT Now“, novou mobilní aplikaci, která umožňuje uživatelům v jedné záložce procházet top příběhy a přináší zajímavý obsah ve velmi líbivém vizuálním stylu.

Čtyři společnosti pak získaly dvě první ocenění: El Colombiano, Gazeta do Povo, The New York Times a Radikal.

Všechny výsledky v jednotlivých kategoriích i skupinách naleznete ZDE