Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Nová publikace WAN-IFRA Wearables – the key considerations for news publishers

7. 5. 2015

Nová publikace WAN-IFRA Wearables – the key considerations for news publishers

Světová asociace novin a zpravodajství WAN-IFRA právě vydala publikaci věnovanou vlivu technologických novinek na vydávání novin a zpravodajství.  Autoři se zamýšlejí nad otázkami, jako například zda Apple Watch slouží jako most k opravdové bezdrátové revoluci, která zahrnuje nejen tyto chytré noviny, ale také virtuální realitu, jako je Oculus Rift Facebooku či rozšířenou realitu, jako jsou Google Glass? Co by měli dělat vydavatelé novin ve věci chytrých hodinek a ostatních zařízení? Jak mají vydavatelé přistoupit k jejich potenciálu?

Cílem zprávy WAN-IFRA není přesvědčit vydavatele, že mají spustit tisíce aplikací pro chytré hodinky nebo se stát partnery start-upů vyvíjejících technologie pro virtuální nebo rozšířenou realitu, ale upozornit na klíčové otázky o těchto potenciálně zlomových technologiích , které mají pomoci vydavatelům se rozhodnout, zda je přijmou nebo nepřijmou.

K hlavnímu tématu, jak mohou nové technologie ovlivnit vydavatelský svět, se vyjadřují známé osobnosti z vydavatelského světa.  Publikace má vydavatelům především sloužit jako pomocný nástroj při interních diskusích o aplikaci těchto technologií přímo ve vydavatelstvích.

Do publikace přispěl například:

Mario garcia o designu chytrých hodinek

Jeff Jarvis o tom, jak na změny reagovat redakce.

Popsány jsou případové studie The Guardian, The New York Times, Aftonbladet, Sanoma Europe, ZeitOnline, WeltN24, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Le Figaro.

Publikace je ve formátu PDF dostupná pro členy Unie vydavatelů na vyžádání v sekretariátu Unie vydavatelů.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA