Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | „Buďte tam, kde jsou vaši zákazníci“, to je poselství londýnského programu rozvoje FIPP

6. 5. 2015

„Buďte tam, kde jsou vaši zákazníci“, to je poselství londýnského programu rozvoje FIPP

Ať už patříte mezi milovníky nebo odpůrce sociálních médií, každý vydavatel a každý výrobce potřebuje mít jistotu, že je tam, kde jsou jeho zákazníci. To byl vzkaz Marca Campmana, sociálního playmakera britského serveru Love Social Media, z posledního týdne z každoročního třítýdenního programu FIPP pro vzdělávání manažerů z mediálního odvětví.

Ať už se jedná o Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest nebo Google+, měli byste si udělat průzkum potenciálních investic. Pokud tak neučiníte, udělá to někdo jiný, řekl Campman.

 

Rozvíjej svou značku

Když přijde na rozvoj vaší značky na jiných platformách, musí být použit stejný princip. Rebekah Billingsley, konzultantka z Big Data Consulting řekla, že pokud vaše čísla neobstojí teď, je dobré se držet zpátky – nemá smysl investovat obrovské částky tam, kde se vaši zákazníci dosud neobjevili. Nicméně jestliže váš klient očekává, že bude vaše značka k dispozici jinde a ona tam není, může to být pro obchod škodlivé. S obrovským množstvím aplikací na dnešním trhu a se špatnými zkušenostmi s jejich vyhledáváním na App Store, je optimalizace stále důležitější a neměla by být ignorována. Několik jednoduchých kroků může přispět k tomu, aby byly vaše aplikace snadno k naleznutí.

 

Editor je ředitelem obsahu

Frank Hitzert, ředitel pro publikační činnost v ruské pobočce vydavatelství Burda, vedl velmi inspirativní a praktické vysokoškolské kurzy na toto téma. Interní sdílení práce, sdílení těch správných informací a i větší spolupráce se zadavateli inzerce, to je dnešní hlavní poselství. Děláme to teď tak? Měli bychom dělat mnohem více, než toto, abychom naše zákazníky ujistili, že jsou tím hlavním v naší práci a dodat jim relevantní obsah.

 

Veď svůj tým

Čtvrtek byl jako energicky nabitý a interaktivní den zaměřen na vedení týmu. Zde se účastnící zaměřili na sebepoznání, odhalující jejich vlastní modely chování. S těmito nově získanými zkušenostmi pak mohli přizpůsobit svůj vlastní styl vedení týmu a ze svých lidí dostat to nejlepší a v konečném důsledku pak vést svůj tým k jednoznačnému úspěchu. Byly zde probírány také správné dovednosti v oblasti HR, protože nábor těch správných pracovníků je v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví klíčovou záležitostí.

 

Inovace na trhu časopisů

Druhý týden, ze třítýdenního programu byl ukončen představením nových inovativních nápadů, které jsou podrobně popsány v právě zveřejněné publikaci Inovation in Magazine Media World Report a byl zde také představen editor této publikace, John Wilpers. Účastníci pak debatovali a vytvořili také nějaké další podněty v oblastech obsahu, reklamy, dat, sociálních médií, newsletterů a eventů.

Účastníci tohoto programu se v červnu do Londýna vrátí na závěrečné zasedání a dokončení tohoto studijního programu, který byl podpořen firmou UPM.

Zdroj: FIPP.com