Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | INMA se stala partnerem Googlu v oblasti DNI

5. 5. 2015

INMA se stala partnerem Googlu v oblasti DNI

Mezinárodní novinová asociace INMA se stala partnerem společnosti Google v novém projektu Digital News Initiative.

Tato iniciativa byla společností Google oznámena na tiskové konferenci, která se konala 28. dubna 2015 na FT Media Conference v Londýně. DNI – digital news initiative je určena na podporu vysoce kvalitní žurnalistiky prostřednictvím nových technologií a je zaměřena především na vývoj produktů, podporu inovací, vzdělávání a výzkumu.

Společnost Google se zavázala k investici ve výši 175 milionů euro v průběhu následujících tří let. Cílem tohoto projektu je umožnit pokračující spolupráci a dialog mezi světem nových technologií a zpravodajským sektorem a propagace inovací v oblasti digitální žurnalistiky.

DNI se bude snažit navázat spolupráci s dalšími evropskými vydavateli i dalšími subjekty digitálního zpravodajského průmyslu, aby se stala nedílnou součástí tohoto odvětví.

„Urychlené získání znalostí v oblasti digitální žurnalistiky pro management i zaměstnance v mediálním průmyslu je rozhodující pro obchodní transformaci zavedených značek,“ řekl Earl J. Wilkinson, generální ředitel asociace INMA. „Mezinárodní novinová asociace (INMA) podporuje iniciativy, které mohou zvýšit inovační potenciál mediálních společností a věří, že tato iniciativa pomůže urychlenému vzrůstu vzdělanosti v oblasti digitálních médií.“

 

DNI se zaměří na tyto tři klíčové oblasti:

Vývoj produktu: Google a vydavatelé novin budou fungovat v těsné spolupráci, aby prozkoumali vývoj produktů pro zvýšení příjmů, zkvalitnění provozu a získání nových publik.

Podpora inovací: Google vytvoří inovační fond. Finance v něm spravované by měly být v průběhu následujících tří let použity na podporu inovací v oblasti digitální žurnalistiky.

Školení a výzkum: Google bude investovat do nových vzdělávacích institucí pro novináře po celé Evropě a do fondu rozvoje mediálního odvětví.

Zdroj: inma.org