Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Unie vydavatelů partnerem Young Lions

29. 4. 2015

Unie vydavatelů partnerem Young Lions

Soutěž vznikla v roce 1995 na nejprestižnějším světovém festivalu kreativního průmyslu Cannes Lions a jejím cílem je podpora mladých, talentovaných a kreativních odborníků na mediální komunikaci.

Klání probíhá ve třech kategoriích, a to: Media, Print a Cyber.

Unie vydavatelů, která si jako jeden z hlavních úkolů klade podporu tiskové reklamy, je logickým partnerem kategorie Print v ČR. V té soutěží dvoučlenné týmy do 28 let, které mají za úkol na základě zadaného briefu do 24 hodin vypracovat tiskový inzerát. Brief je vybrán organizátory soutěže tak, aby podporoval charitativní organizaci nebo obecně prospěšnou myšlenku a je až do začátku brief-session tajný. Každý soutěžní tým má v době soutěže přístup k databázi obrázků určené organizátorem soutěže.

Práce hodnotí porota kategorie Print, která vybere jeden vítězný inzerát a jeho tvůrčí tým pak reprezentuje Českou republiku na světovém finále Young Lions v Cannes. Seznam soutěžních prací najdete zde.

Vítězkami národního kola, konaného 22. – 23. dubna 2015, které nás budou v této kategorii reprezentovat v Cannes se staly Mayya Khabirova a Markéta Kolodžejová z agentury Saatchi & Saatchi Prague s inzerátem na kluby SenSen, tedy Senzačních seniorů.