Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Mobilní čtenost novin významně roste

15. 4. 2015

Mobilní čtenost novin významně roste

S tím, jak se rozšiřuje nabídka obsahu novin pro mobilní telefony, roste také počet čtenářů novin prostřednictvím mobilů. Přibližně 46 procent osob, které jsou na síti, čte noviny prostřednictvím Smartphonů nebo tabletů, což je přesně o 10 procent víc, než o kvartál dříve.

Nabídky mobilního obsahu novin stále roste a je také více využívána. Měsíčně užívalo v období říjen až prosinec 2014 mobilní obsah novin 15,6 milionu unikátních uživatelů. To odpovídá čtenosti 45,7 procent osob, které jsou mobilně připojeny k internetu. Jak uvádí výsledky výzkumu AGOF mobile facts 2014-III, ve srovnání s předchozím čtvrtletím od července do září 2014 to bylo jen 36,4 procenta uživatelů.

Přibližně 34 milionů osob ve věku od 14 let je uživatelem mobilního internetu. Tvoří tak základ výzkumu AGOF mobile facts a představují téměř polovinu obyvatel Německa.

Všechny skupiny novin jsou čteny na mobilních zařízeních

Regionální předplatitelské noviny dosahují se svou nabídkou mobilního obsahu podílu 10 milionů mobilních čtenářů (29,2 procent mobilních uživatelů). Aplikace a mobilní webové stránky prodávaných novin užívalo 9,1 milionu a celostátní noviny 8,2 milionu čtenářů (23,9 procent).

zdroj: www.die-zeitungen.de