Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Cena mladých čtenářů 2015

31. 3. 2015

Cena mladých čtenářů 2015

Světová asociace novin a zpravodajství WAN-IFRA vyhlásila v rámci programu Newspaper in Education další ročník soutěže inovativních projektů zaměřených na prohlubování vztahu dětí a mládeže s novinami. V letošním ročníku budou v rámci kategorií Digital First a Teaching Freedom navíc vyhodnoceny speciální akce. Kategorie Digital First je určena projektům, které efektivní a kreativním způsobem primárně zapojují mládež prostřednictvím mobilních telefonů, tabletů a dalších podobných zařízení. Partnerem kategorie je  CCI Europe – vedoucí poskytovatel redakčních a inzertních řešení pro crossmediální zpravodajské prostředí.  Kategorie Teaching Freedom je otevřena pro projekty, které efektivně pomáhají mládeži porozumět významu a křehkosti svobody vyjadřování a svobody tisku, stejně jako pro projekty, které učí o lidech, kteří pracují nebo zemřeli ve službě uvedeným hodnotám.

Dalšími kategoriemi jsou podobně jako v minulém ročníku:

Značka – marketingové projekty, které rozvíjí vztah mladých čtenářů a konkrétní značky tisku

Editorial – nejlepší obsahová strategie zaměřená na mladé čtenáře

Zprávy ve vzdělávání – využití tištěného nebo digitálního zpravodajského obsahu ve vzdělávání

Veřejná služba – projekty zaměřené na veřejné služby, jako je životní prostředí, svoboda tisku, gramotnost, zájem mládeže o společenské otázky

Trvalost – kategorie určená pro dlouhodobé projekty realizované déle než 2 roky

Natasa Prize – kategorie určená pro tiskárny, které efektivně vzdělávají mládež v oblasti žurnalistiky

Soutěž oceňuje jednotlivé projekty i celkový přístup vydavatelů k mládeži, jako tomu bylo například v letech 2005 nebo 2013, kdy byla oceněna Brazílie nebo Indie.

Uzávěrka přihlášek do soutěže je stanovena na 5. května 2015. Soutěže se mohou zúčastnit všichni vydavatelé novin a zpravodajského obsahu.

Pořadatelé vyzývají potenciální zájemce především k přihlášení projektů využívajících více platforem.

Přihlásit projekty je možno prostřednictvím přístupu na webové adrese. Přihlašovatel následně obdrží instrukce jak při přihlašování postupovat. Přihlašovatelé dodají prezentaci popisující projekt v anglickém jazyce v rozsahu maximálně 15 megabytů v powerpointovém formátu.

Další informace k soutěži jsou dostupní na webové adrese.

 

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA