Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Role kreativity v účinnosti tiskové inzerce

24. 3. 2015

Role kreativity v účinnosti tiskové inzerce

Dne 24. 3. 2015 pokračuje v Berlíně druhým dnem konference Digital Innovators Summit pořádaná FIPP a německou asociací VDZ. V dopoledním programu vystoupil ředitel Cannes Lions Festival Phil Thomas, který se věnoval tématu kreativity, jednoduchosti a technologiím jako nejdůležitějším ingrediencím úspěchu v moderním světě.

 

Creativita napomáhá návratu reklamních investic

P. Thomas uvedl, že jednou z důležitých vlastností festivalu Cannes Lions je zkušenost týkající se dopadů kreativity na návratnost reklamních investic (ROI). Výzkum firmy McDonald´s porovnává návratnost investic reklamních kampaní, které získali kreativní ocenění a těch ostatních. Bylo zjištěno, že kampaně, které získali cenu, dosáhly zároveň o 54 procent vyšší návratnost reklamních investic.

Proto je krativita důležitá pro mnoho globálních klientů na celém světě.. Síla krativity nemá jen marketingový efekt, ale také na na celé podnikání například sdílení cen.

Thomas upozornil také na britskou soutěž IPA zaměřenou na efektivitu inzerce, která je spojena s výzkumem porovnávajícím vítězné a ostatní kampaně. Výzkum odhalil nárůst prodejů, tržního podílu, penetrace vítězných kampaní.

 

Ingredience kreativity

Po té, co vysvětlil, že je prověřeným motorem obchodního úspěchu, věnovat se P. Thomas faktorům kreativní práce.

- Spolupráce

Thomas řekl, že i když je kreativní práce vždy spojena se spoluprací, z poznatků zjištěných v rámci Cannes Lions je zřejmé, že její úloha v porovnání s minulými lety stále roste.

- Data a technologie

Mash-up ve využívání dat a jejich propojení s reálnou technologickou expertízou je důležité. Creativita bez technologie nevede tam, kam je v současnosti třeba. Pokud není k dispozici technologická expertíza, je třeba ji vypracovat. Převážná většina těch,kteří vyhrávají ceny, ma porozumění a zvládá technologie a data.

- Kreativita, jednoduchost, technologie

Thomas vyzval účastníky, aby obrátili pozornost na kreativní nápady vycházející z festivalu Cannes Lions, které ukazují, že ačkoliv exekuce reklam může být komplexní, nápady jsou ve skutečnosti jednoduché.

Kreativita, jednoduchost a technologie jsou tedy cestou k vítězství v moderní době. Více informací k tomuto tématu je publikováno na webové stránce, kde je také možno se seznámit s tím, jaké příklady kreativity časopisů P. Thomas  uvedl.


zdroj: www.fipp.com