Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Duncan Edwards píše o rostoucím počtu čtenářů časopisů v USA

13. 3. 2015

Duncan Edwards píše o rostoucím počtu čtenářů časopisů v USA

V září 2014 americká asociace časopisů MPA oznámila nové oborové měření Magazine Media 360, které poprvé spojuje údaje čtenářích tištěné i digitální verze u 145 největších časopiseckých značek v USA. Duncan Edwards zkoumá, co to znamená pro Hearst a celé odvětví.

Dne 25. února 2015 MPA publikovala nejnovější data, která ukázala na 10 % meziroční nárůst počtu čtenářů za pololetní období končící 31. ledna. Nová zpráva také odhaluje, že průměrná měsíční celková návštěvnost časopiseckých značek činila v období srpen 2014 – leden 2015 1,6 mld. ve srovnání s 1,4 mld. za stejné období 2013.

Blahopřání za iniciování tohoto významného měření patří Mary Berner, CEO a prezidentce MPA a správní radě. Výzkum jasně demonstruje, že spotřebitelé přicházejí do kontaktu s časopiseckými značkami ve stále větším množství.

Pro vydavatele, kteří rozvíjí digitální podnikání svých titulů to není překvapením bez ohledu na negativní zprávy, které se zakládají na desetiletí staré metrice, která neposkytuje úplný přehled o současném podnikání ve světě mnoha platforem.

Je načase, aby vydavatelé a jejich asociace, které je reprezentují na celém světě, znovu promyslely, jak mluvíme o výkonech a začali se zaměřovat na to, co je skutečně důležité pro naše inzertní zákazníky a všechny, kdo se zajímá o PR, a tím jsou čtenáři.

V příliš mnoha zemích ABC nebo jeho ekvivalent bylo a je i dále jediným měřením úspěchu tiskové části odvětví. Není nic obzvlášť špatného na měření distribuovaných výtisků, ale to není nic z toho, co si kupují inzerenti dnes, a proto není správní tato data přeceňovat. Všechna ostatní média jsou měřena a posuzována podle počtu čtenářů, ne podle metody své distribuce. Televize je měřena podle velikosti počtu diváků, kteří sledují její program, a ne podle toho kolik vlastní televizní přístroj. To samé se týká rádia, kin, outdooru a internetu.

Nejen že považuji data o nákladech za nesprávně používaná jako primární měřítko úspěchu, ale na mnoha trzích je toto měřítko znehodnocováno falešnými předsudky. Výtisky prodané za nižší cenu nebo rozdané zdarma jsou často považovány za méně hodnotné pro inzerenty, než výtisky za plnou cenu. Tento argument nemá obecně smysl, zejména ve srovnání s tím, že televize, rozhlas a webové stránky jsou většinou pro spotřebitele bezplatné, ale inzerenti tento názor s radostí podporují. Produkt předaný spotřebitelům bezplatně neztrácí nic ze své užitečnosti, zábavné hodnoty nebo autority.

Magazine Media 360 je převratné měření. Při využití současných dat o čtenosti a dat o online návštěvnosti od respektovaných třetích zdrojů vytváří jednoduchou metriku, která ilustruje celkovou návštěvnost, což reflektuje skutečný běh toho, jak se spotřebitelé chovají. Hearst pracuje na tom, aby se metrika implementovala pro jeho tituly také mimo USA, a vyzývá jiné vydavatele a asociace, aby udělali to samé.

zdroj: www.fipp.com