Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Pokračuje příprava Světové novinového kongresu a doprovodných akcí

17. 2. 2015

Pokračuje příprava Světové novinového kongresu a doprovodných akcí

Světový novinový kongres pořádaný WAN-IFRA proběhne v letošním roce ve dnech 1. až 3. června 2015 ve Washingtonu. Očekává se, že se kongresu zúčastní více než 1000 reprezentantů vydavatelského průmyslu z celého světa, jako jsou CEO, výkonní ředitelé, šéfredaktoři z více než 80 zemí světa. Kongres je pořádán ve spolupráci Newspaper Association of America. Souběžně se uskuteční také Světové fórum šéfredaktorů a World Advertising Forum.

V současné době je upřesňován program všech akcí a řečníci, kteří v rámci programu vystoupí. Dosud bylo oznámeno, že účastníky kongresu s nejnovějšími trendy v oboru seznámí například:

- Alanna Gombert – průkopnice v budování sekce programatické reklamy ve vydavatelství Condé Nast a CEO Gombert Consulting, která bude řídit zasedání o programatické reklamě.

- Vivian Schiller – bývalá prezidentka a CEO National Public Radio a vedoucí zpravodajství na Twitteru

- Torry Pedersen – CEO a šéfredaktor Verdens Gang, což je vedoucí webová zpravodajská stránka a noviny v Norsku a jedna z nejziskovějších zpravodajských organizací ve světě

- Martin Baron – výkonný editor Washington Post odpovědný za tiskové a digitální podnikání vydavatelství. Pod jeho vedením redakce Postu získala dvě Pulitzerovy ceny

- Raju Narisetti – vice prezident a vedoucí strategického rozvoje největšího světového vydavatelství News Corp, který se bude zabývat zkušenostmi z vytváření a reorganizace zpravodajské činnosti ze třech kontinentů.

Emily Bell – ředitelka Tow Center pro digitální žurnalistiku na Columbia University´s Graduate School of Journalism, jež se bude zabývat budoucností žurnalistiky.

Troy Young – prezident Hearst Magazine Digital Media odpovědný za digitální obsah, technologie, podnikání a vývoj produktů a obchodu 18 webů takových časopiseckých značek, jako je Cosmopolitan, Popular mechanics, ELLE, Esquire, Harper´s Bazaar.

Rita Chynoyka – vydavatel a CEO Alpha Media Holdings, největšího nezávislého vydavatele novin v Zimbabwe.

Podrobné informace o kongresu jsou publikovány na webové stránce www.wan-ifra.org/DC2015. Informace o akci přinášíme také pravidelně v měsíčním E-mailovém zpravodaji Unie vydavatelů.

zdroj: tisková zpráva WAN-IFRA