Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Lidové noviny vydávají jedinečný seriál Čeština nově od A do Ž

5. 2. 2015

Lidové noviny vydávají jedinečný seriál Čeština nově od A do Ž

Zcela unikátní vzdělávací kurz Čeština nově od A do Ž vznikl ve spolupráci s Ústavem pro jazyk český Akademie věd ČR.  V celkem třiceti lekcích přinese ucelený přehled pravidel, norem a novinek v užívání českého jazyka. V Lidových novinách bude Čeština nově od A do Ž vycházet denně na speciální stránce a poprvé vyjde v pátek 6. února. 

„Kurz má praktické zaměření. Lekce jsou využitelné jak při studiu, přijímacích zkouškách či maturitě, tak v práci, např. v obchodní a úřední korespondenci. Kurz je jedinečný svým rozsahem a hloubkou. Žádný jiný deník takto rozsáhlý projekt věnovaný češtině nenabízí,“ říká ředitel redakce Lidových novin Veselin Vačkov.

„Kurz reflektuje novinky, které loni přinesly Akademická příručka českého jazyka a nová norma pro úpravu písemných dokumentů. S Lidovými novinami spolupracujeme dlouhodobě, zájem jejich čtenářů o český jazyk nás těší. Proto jsme neváhali, když jsme byli vyzváni ke spolupráci,“ dodává jedna z autorek kurzů, zástupkyně ředitele Ústavu pro jazyk český Markéta Pravdová.

První den kurzu – tedy v pátek 6. února – dostanou všichni čtenáři Lidových novin jako dárek mapu českých, moravských a slezských nářečí a zábavnou společenskou hru pro celou rodinu, jejíž pomocí mohou procvičovat své jazykové znalosti.