Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Mediální leadeři se setkají na summitu ve Washingtonu DC

21. 1. 2015

Mediální leadeři se setkají na summitu ve Washingtonu DC

Světová novinová asociace (WAN-IFRA) oznámila, že 67. World News Media Congres, 22. World Editors Forum a 25. World Advertising Forum se bude konat 1. – 3. června 2015 v hotelu Hilton ve Washingtonu DC a anoncovala též první potvrzené přednášející. Asociace WAN-IFRA, která tyto akce pořádá již od roku 1948, změnila pro letošní rok název z World Newspaper Congres na World News Media Congres, aby lépe odrážel multiplatformitu mediálního ovětví.

Svoji účast na tomto každoročním setkání zástupců tisku na nejvyšší úrovni již přislíbili:

Martin Baron – výkonný redaktor Washington Post, který dohlíží jak na tiskový, tak i digitální provoz. Pod jeho vedením Post získal v roce 2014 dvě Pulitzerovy ceny a prestižní medaili veřejné služby za sérii příběhů založených na dokumentech Edwarda Snowdena.

Andrew Miller – generální ředitel Guardian Media Group ve Spojeném království, která anoncovala zásadní transformační program v podobě změny organizace založené na tisku, v organizaci digitální.

Torry Pedersen – generální ředitel a šéfredaktor Verdens Gang, vedoucího zpravodajského serveru v Norsku, který je jedním z nejziskovějších v Evropě.

Eric Harris – výkonný viceprezident pro obchodní operace společnosti BuzzFeed, který byl klíčovou postavou v rozvoji obchodního modelu, který obsahuje odvážné podnikatelské kroky na hraně rizika a zdůrazňuje důležitost rozvíjejících se vztahů vydavatelů a značky.

Emily Bell – ředitelka Tow Center pro digitální žurnalistiku na Kolumbijské univerzitě, jejíž loňský projev v Reuters Institute byl jedním z nejvýznamnějších na téma budoucnosti žurnalistiky.

Vivien Schiller – bývalá prezidentka a generální ředitelka společnosti National Public Radio, bývalá ředitelka zpravodajství Twitter a jedna z nejpřesvědčivějších leaderů na poli médií a technologií.

Marta Gleich – výkonná redaktorka Zero Hora, novinové jedničky na brazilském trhu, známé pro své digitální inovace a otevřený přístup ke svým čtenářům.

A mnoho dalších!

Více než 1 200 vydavatelů, generálních ředitelů, šéfredaktorů a mnoho dalších se této události zúčastní. Poprvé bude jeho součástí také World Media Policy Forum, kde se budou řešit otázky internetu.

Další dotazy ke kongresu můžete adresovatna: Larry Kilman, generální tajemník, WAN-IFRA, 96 BIS, rue Beaubourg, 75003 Paris Francie. Tel: +33 1 47 42 85 07. Fax: +33 1 42 78 92 33 Mobil: +33 6 10 28 97 36 E-mail: larry.kilman@wan-ifra.org