Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Jak mohou vypadat alternativní modely budoucnosti tisku?

12. 1. 2015

Jak mohou vypadat alternativní modely budoucnosti tisku?

Jaká je pozice světa médií na počátku roku 2015? Jsou zcela nové oblasti obchodního působení správnou cestou pro velká nakladatelství? Jak mohou vypadat alternativní modely budoucnosti? Odpověď na tyto otázky by měl přinést 7. Německý kongres médií, který se uskuteční ve Frankfurtu nad Mohanem ve dnech 20. a 21. ledna 2015. Franziska Augstein, redaktorka novin „Süddeutsche Zeitung“ a „Spiegel“-spolumajitelka, bude informovat o realitě německých vydavatelství „Mezi svátečními projevy a programem úspor“.

Akce bude zahájena debatou o zákazu reklamy s názvem „Jak politika mučí tento obor“. Diskutovat budou Renate Künast, poslankyně spolkového sněmu a předsedkyně výboru pro práva a ochranu spotřebitelů, a Tobias Schmid, RTL, moderovat bude šéfredaktor časopisu „Horizont“ Uwe Vorkötter

Eskalační novinářství na kongresu médií

Na programu kongresu ve dnech 20. a 21. ledna se navíc objeví témata: „Eskalační novinářství“ mj. s Brigitte Fehrle, šéfredaktorkou novin „Berliner Zei­tung“, a Mathiasem Müllerem von Blumencron, šéfredaktorem časopisu Digitale Medien „F.A.Z“; kartelové právo s Andreasem Mundtem, předsedou spolkového kartelového úřadu, a Michaelem Grabnerem, jednatelem společnosti Michael Grabner Media; Christian Seifert, předseda vedení DFL, bude hovořit o fotbalu a médiích. K omezení převahy společnosti Google na trhu se vyjádří  Günther Oettinger. Komisař EU pro digitální ekonomiku a společnost bude mít ve Frankfurtu přednášku o rámcových podmínkách internetové ekonomiky.  

Organizátorem akce Deutscher Medienkongress 2015 (Německý kongres médií 2015) je odborný časopis HORIZONT a The Conference Group. 

zdroj: www.vdz.de