Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Termín konání Future Media Lab se blíží, zveřejněny podrobnosti o programu

7. 1. 2015

Termín konání Future Media Lab se blíží, zveřejněny podrobnosti o programu

Evropská asociace časopiseckých médií pořádá, jak jsme již informovali, 20. ledna 2015 v Bruselu výroční konferenci o budoucnosti časopiseckých médií Future Media Lab na téma Diverzita médií v digitální epoše.

Letošní výroční konference projektu Future Media Lab pořádaného Evropskou asociací časopiseckých médií EMMA bude zaměřena na diverzitu médií a to, jaký na ní má dopad změna vzorů konzumace médií, technologické změny a inovace v podnikání. To, že technologická zlepšení umožnila lidem, aby byli nepřetržitě propojeni, radikálně změnilo způsob, jak je obsah vytvářen, zpřístupňován a sdílen. Jedna z klíčových otázek dneška je, jak mohou občané nediskriminačně nalézat profesionálně vytvořený obsah. Letošní konference se bude zabývat tímto tématem na základě zodpovězení následujících otázek:

Co řídí dnes a v budoucnosti způsob, jak je konzumován mediální obsah?

Jak a proč řídí technologické inovace a skoky na změny?

Formují inovace v podnikání trendy nebo jsou spíš trendy formovány?

Ochrana diverzity médií v digitální éře znamená zajištění soutěživé digitální ekonomie v éře digitálních strážců vstupů,

Konference bude analyzovat současnou situaci na digitálních trzích a zkoumat potenciální roli regulace zaměřené na zachování mediální diverzity v digitální sféře, a sledovat dopad digitálních inovací na média.

 

Program:

 

Program se bude skládat z interaktivních prvků a debat o:

- Změně vzorců konzumace médií – jaký to má vliv na evropská média?

- Technologické inovace – podporují nebo omezují mediální diverzitu?

- Think tankový modul: Podpora mediální diverzity prostřednictvím podnikatelských inovací

- Je EU připravena na diverzitu médií v Evropě?

V současné době probíhá upřesňování jmen hlavních řečníků na konferenci. jejich aktuální seznam je k dispozici na webové stránce

Informace o účasti na konferenci jsou publikovány na webové stránce projektu. Účastnický poplatek činí 350 Euro bez DPH.

 

zdroj: zpráva EMMA