Unie vydavatelů
noviny | časopisy | internet
Domácí stránka  | Aktuality  | Businessweek v Česku startuje dvěma speciály

11. 12. 2014

Businessweek v Česku startuje dvěma speciály

Vydáním dvěma speciálů v tentýž den přichází na český trh tuzemská mutace amerického časopisu Bloomberg Businessweek Česko. Dnes 11. prosince se na pultech objeví ročenka Businessweeku Rok před námi: 2015 a k tomu lifestylový magazín Bloomberg Pursuits Česko. Dohromady budou k mání za 89 Kč, přičemž u Pursuits vydavatel uvádí, že je zdarma.

Od ledna bude Bloomberg Businessweek Česko vycházet pravidelně jako čtrnáctideník, Bloomberg Pursuits Česko bude čtvrtletník. Obtýdeník má mít rozsah kolem 68 stran, tisknout 15.000 kusů na vydání a na stánku má stát 49 Kč. Distribuční cesty zahrnou síť trafik Geko a Relay, maloobchodní řetězce i čerpací stanice. Vydavatel si hodlá hledět hlavně prodeje předplatného.

Místní mutaci Businessweeku produkuje firma Smart Connections, která od roku 2008 vydává také časopis Svět průmyslu a kterou vlastní Kateřina Ševčíková Urbanová, Lukáš Ševčík a Marek Rottenborn. Urbanová je šéfredaktorkou Světa průmyslu a bude řídit také Businessweek, Ševčík je ředitelem firmy a Rottenborn šéfem inzerce.

Smart Connections sídlí v Šumperku, redakce českého Businessweeku má prostory v paláci Chicago na pražské Národní třídě. Redakční tým kromě šéfredaktorky Urbanové tvoří Tomáš Pergler jako její zástupce, dále Kateřina Šantúrová, Markéta Fišerová Dvořáková a čerstvě v prosinci přibyla Kateřina Koubová. Obchodní tým bude téměř stejně početný – kromě Rottenborna a Zuzany Pochopové v něm od ledna budou dělat Mona Janovská a Lucie Hirschlerová.

Bloomberg Businessweek je původně týdeník, momentálně je přítomný ve více než 150 zemích světa. Informační agentura Bloomberg, která časopis založený v roce 1929 vydává, je koupila v roce 2009 od vydavatelství McGraw-Hill.

 

 

zdroj: www.mediar.cz